Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reducerile, luate in vizor de Protectia Consumatorilor

ro

10 Feb, 2010 03:00 955 Marime text
În perioada 15 - 29 ianuarie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a verificat respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în cadrul vânzărilor de soldare, promoţionale sau de lichidare.

Doar la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au fost verificaţi 58 de operatori economici. La 49 dintre aceştia au fost constatate încălcări ale legislaţiei în domeniu. În consecinţă, şi amenzile au fost destul de mari. Pentru deficienţele constatate pe timpul verificărilor s-au aplicat 47 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 159.100 lei. Doar în municipiul şi judeţul Constanţa s-au aplicat 31 de amenzi ce au însumat 73.000 lei.

Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, instituţia are în vedere, în această săptămână, organizarea de acţiuni de consiliere a operatorilor economici care au practicat vânzări de soldare, vânzări promoţionale sau lichidări în luna ianuarie, pentru asigurarea unui schimb de informaţii asupra obligaţiilor şi răspunderilor ce le revin acestora din urmă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii