Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Babus arde gazul lui Costica Zelca

ro

08 Sep, 2009 02:21 5856 Marime text
radu_babus_3.jpgStop SRL a câştigat până acum, la RAEDPP, două contracte în valoare totală de 219.314 lei

STOP SRL, firma lui Costică Zelcă, a pus mâna pe cel de-al doilea contract din acest an la Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat.

Instituţia condusă de Radu Babuş a organizat o licitaţie, în august, având ca obiect „furnizarea de combustibili (motorină şi benzină) necesari desfăşurării activităţii curente a RAEDPP". La licitaţie au participat două societăţi comerciale, însă câştigătoare a fost desemnată firma STOP SRL a lui Zelcă. Potrivit contractului 7544 din 20.08.2008, firma lui Costică, patron la Oxford şi Malibu, va primi 88.029 de lei fără TVA. Valoarea estimată iniţial de RAEDPP a fost 106,740 de lei fără TVA, dar iată că STOP-ul a venit cu o ofertă mult mai bună. Am încercat să aflăm de la directorul Radu Babuş despre ce cantitate de combustibili este vorba, însă acesta nu a fost de găsit. În schimb, am primit lămuriri de la însuşi Costică Zelcă.

„Fac economii"

După ce s-a consultat cu „şefa de staţie", afaceristul ne-a explicat că va furniza RAEDPP-ului 18.000 de litri de motorină şi 9.000 de litri de benzină. „Licitaţia este pentru tot anul. Suma este mai mică decât anul trecut. Cred că nu or mai avea atât de multe maşini. Cine ştie? Fac economii", şi-a dat cu părerea Costică Zelcă. Pentru a ne lămuri, totuşi, am apelat la ajutorul lui Ovidiu Tănase, şeful Direcţiei de Învăţământ din cadrul RAEDPP. „Nu ştiu nimic despre această licitaţie. Eu am organizat una în luna februarie", a explicat Tănase. Şi cum se ştie că gura păcătosului adevăr grăieşte, Tănase ne-a deschis ochii asupra unui fapt. Regia condusă de PSD-istul Babuş a mai acordat un contract STOP-ului lui Zelcă în luna februarie a acestui an, tot pentru combustibili. Prin contractul 692 din 18.02.2009, societatea lui Costică a promis să furnizeze combustibili, lubrifianţi, filtre şi accesorii auto pentru autovehiculele aflate în dotarea unităţilor de învăţământ aflate în subordinea RAEDPP. Câştigul: 131.285 lei, fără TVA. La acea dată, Radu Babuş ne-a spus că este vorba despre 21.800 litri de benzină şi 21.00 de litri de motorină, dar şi lubrifianţi, filtre şi accesorii auto.

constantin_zelca_01.jpgSorina Gina + Costică = Oxford şi Malibu

SC STOP SRL este o firmă cunoscută în arealul afaceristic constănţean. Faimoasă, ca şi numele patronului său, Costică Zelcă. STOP-ul are în patrimoniu două dintre hotelurile vestite ale oraşului: Oxford şi Malibu.

Firma cu sediul pe strada Dezrobirii nr. 92 şi cu obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule" îi are ca acţionari, cu 50%, pe Costică şi Silvia Zelcă. Restul afacerii aparţine firmei Millenium Global Trade Development SA, în spatele căreia se află Sorina Moscu Hortolomei. Millenium Global Development şi Hortolomei apar în aproape 90% din afacerile despre care se insinuează că ar fi ale aşa-numitei grupări Mazăre. La Millenium, acţionar majoritar este Valentin Gheorghe Ionescu, fost coleg cu primarul Radu Mazăre la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân. Afaceristul Zelcă mai are o firmă, de data aceasta fără aportul soţiei, SC Petrol Primo Company SRL. Societatea are sediul pe bulevardul IC Brătianu nr. 218-220.

De la benzină, la sticleţi

În Petrol Primo Company, Costică Zelcă îl are drept asociat pe Mihăiţă Vasea. Miţu, aşa cum este alintat, este acţionar în patru firme: Panilux SRL, Nuven International SRL, Sela Boat SRL şi Petrol Primo Company SRL. Un aspect mai puţin cunoscut este acela că şi Vasea făcea parte, la un moment dat, din acţionariatul Stop SRL. Însă alăturarea numelui său cu cel al controversatului personaj l-a nemulţumit întotdeauna pe Radu Mazăre. Clanul pe care îl conduc Miţu şi fraţii săi a avut o altercaţie, în urmă cu ceva ani, în hotelul al cărui patron este, printre alţii, şi mai-marele urbei, Flora din Mamaia. Costică şi al său STOP sunt şi deţinătorii blocurilor de la ieşirea din staţiunea Mamaia, reunite sub denumirea Mamaia Summerland. Acolo au fost cazaţi, din bunăvoinţa primăriei lui Radu Mazăre, poliţiştii detaşaţi pe litoral în această vară. De altfel, imobiliarele par a fi pasiunea vieţii lui. Pe lângă ansamblul cu multe blocuri de la ieşirea din Mamaia, Zelcă mai construieşte un bloc pe bulevardul IC Brătianu, în asociere cu alţi doi tovarăşi de afaceri de-ai lui Miţu Vasea: Aurelian Vintilescu şi Costea Halep.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii