Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:45 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte, menite să transforme oraşul Ovidiu Primarul George Scupra „Vom amenaja faleza de pe lacul Siutghiol şi vom înfiinţa un parc cu bani europeni”

ro

27 Jun, 2013 00:00 1702 Marime text
Trotuare amenajate la ieşirea din oraşul Ovidiu spre Lumina, locuri de joacă pentru copii, reabilitarea dispensarului, amenajarea rampei de gunoi – sunt câteva dintre proiectele desfăşurate de administraţia locală din oraşul Ovidiu, în frunte cu primarul George Scupra.

La ora actuală, primăria Ovidiu desfăşoară mai multe proiecte menite să îmbunătăţească viaţa locuitorilor, dar şi să transforme oraşul într-un punct de atracţie turistică. Astfel la ieşirea din oraş spre Lumina, în zona blocurilor CD, primăria amenajează trotuare, dar şi un loc de joacă pentru copii. „Locuitorii din zonă nu aveau un loc de odihnă, de aceea am decis să amenajăm un loc de joacă pentru copii pe care îl vom dota cu bănci, tobogane, leagăne. De asemenea, amenajăm şi trotuare pe ambele sensuri de mers”, ne-a explicat primarul George Scupra.  De altfel, în tot oraşul vor fi montate bănci şi coşuri de gunoi. „Tot în această perioadă am achiziţionat 50 de bănci şi 25 de coşuri de gunoi pentru a completa mobilierul stradal”, ne-a mai spus edilul-şef din oraşul Ovidiu.

Dispensarul, reabilitat şi modernizat

Şi pentru că administraţia locală este preocupată de sănătatea locuitorilor, Centrul de permanenţă (Dispensarul)  din oraş va fi reabilitat şi modernizat. „Centrul de permanenţă, adică Dispensarul, care nu a mai fost reabilitat de ani de zile, va fi amenajat şi modernizat. Tot aici, va fi inaugurată o parcare de 30 de locuri, pentru angajaţi şi pacienţi, vor fi montate bănci şi amenajate trotuarele”, ne-a mai anunţat George Scupra. Un alt proiect important pentru administraţia locală din Ovidiu este rampa de gunoi, pentru care a fost achiziţionat un cântar electronic de mare tonaj, în valoare de 80.000 de lei. De asemenea, pentru angajaţi vot fi amenajate birouri.

Centrale de panouri fotovoltaice, din bani europeni

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Ovidiu de marţi, aleşii locali au aprobat hotărârea prin care 9,5 hectare de teren din imediata apropiere a drumului ce leagă Ovidiu de Poiana au fost trecute în intravilan, în vederea amenajării a două centrale fotovoltaice, una de 1,5 mw şi alta de 2,5 mw. „Firma care a solicitat aprobarea pentru demararea investiţiei are toate documentele, inclusiv autorizaţia de construire. Cele două centrale de panouri fotovoltaice vor fi realizate pe bani europeni. Trecerea terenului de 9,5 hectare în intravilan era obligatorie, având în vedere că de la 1 iulie va intra în vigoare un act normativ potrivit căruia certificatele verzi vor fi eliberate numai pentru investiţiile realizate pe terenuri aflate în intravilan”, a mai spus primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. Investiţia se ridică la suma de trei milioane de euro.

Un nou proiect important pentru oraş

Primăria depune eforturi pentru a finaliza documentaţiile necesare atragerii fondurilor europene prin derularea unor proiecte cum sunt cel al asfaltării străzilor, cel al reabilitării drumului dintre Ovidiu şi Năvodari sau cel al realizării centrului de informare turistică. Pentru următoarea perioadă, Primăria Ovidiu pregăteşte un nou proiect destinat locuitorilor, care se referă la amenajarea falezei în imediata apropiere a lacului Siutghiol şi înfiinţarea unui parc cu bani de la Fondul de Mediu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii