Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăriţa din Cernavodă nu vrea să-şi dea spitalul

ro

25 Jan, 2011 00:00 1639 Marime text
Mariana_Mircea_Cernavoda.jpgComasarea unităţilor sanitare produce scântei.

După ce angajaţii spitalului din Mangalia au ieşit în stradă în urma publicării unei Hotărâri de Guvern prin care unitatea sanitară ar urma să fie desfiinţată, este rândul Marianei Mircea, primăriţa din Cernavodă, să se revolte.
Aceasta a trimis un memoriu către Ministerul Sănătăţii, prin care cere ca spitalul din localitatea pe care o conduce să nu fie comasat cu cel din Medgidia. Informaţia a fost confirmată de către Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, însă Mariana Mircea nu a putut fi contactată pentru a-şi spune nemulţumirile.
"În legătură cu spitalul din Mangalia, nu am nimic de la Ministerul Sănătăţii, nu ne-a venit nicio informare. DSP a propus spre comasare spitalele din Eforie Sud, Agigea şi Cernavodă. Legat de Mangalia, nu ştim nimic, nu ne-a venit niciun fel de informare de la minister. Ştiu că este o Hotărâre de Guvern pe site-ul ministerului, nu vă pot spune stadiul acelei hotărâri, pentru că nu îl ştiu, şi nici nu aş putea să vă spun ce decizie urmează să se ia. Aşteptăm şi noi, să vedem", a declarat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană. Dina a mai spus că pe pagina de Internet a ministerului este şi o Hotărâre de Guvern legată de unitatea medicală din Eforie Nord, privind comasarea cu Institutul Naţional de Balneologie: "Noi am făcut o altă propunere, să îl ia Universitatea Ovidius şi Facultatea de Medicină în administrarea lor şi să aibă grijă de ceea ce înseamnă cheltuielile cu dotările şi cheltuielile cu investiţiile în spitalul respectiv, pentru că pot susţine financiar dotarea cu aparatură de înaltă performanţă. Chiar o pot face. Tehnic, aceasta se poate realiza printr-o Hotărâre de Guvern prin care acest spital să treacă din administrarea Ministerului Sănătăţii, în cea a Ministerului Educaţiei pentru Universitatea Ovidius din Constanţa. Deocamdată, nici legat de această propunere nu s-a primit niciun răspuns. Aşteptăm semnale luna viitoare".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii