Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 800 de bolnavi ai SCJU servesc masa la standarde europene (galerie foto)

ro

16 Apr, 2010 02:51 2104 Marime text
cap_4.jpgÎncepând de ieri, SC Arimex Comexim 2000, societatea care deţine cantina de la Liceul Sanitar şi care se ocupă şi de hrana bolnavilor de la Spitalul de Boli Infecţioase şi secţiile exterioare, pregăteşte mesele pentru 860 de bolnavi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă dar şi pentru cei din secţia de psihiatrie de la Palazu Mare

Firma bucureşteană a fost desemnată să se ocupe pentru o perioadă de şapte ani de pregătirea hranei bolnavilor. Licitaţia pentru predarea acestui serviciu a avut loc în urmă cu o lună, pe 15 martie.

Graţie predării contractului de preparare a hranei pentru bolnavii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă unei societăţi private, de acum înainte aceştia vor fi trataţi în spital mai bine decât acasă, cel puţin în privinţa aspectului hranei. După experienţa pe care o au deja cu autorităţile sanitare din municipiu şi rezultatele favorabile pe care le-au obţinut, plus feed-back-ul pozitiv venit de la bolnavi, managerul Arimex Comexim 2000, Petre Preda, a reuşit să obţină şi contractul de la autoritatea sanitară judeţeană. Ieri a fost prima zi când cei 860 de bolnavi au primit mese diferite de cele cu care erau obişnuiţi. Hrana este preparată în cantina Liceului Sanitar, iar de bunul mers al activităţii se ocupă 35 de angajaţi. Practic, din cei 33 de angajaţi ai cantinei care funcţiona până acum puţin timp în incinta spitalului, doar cinci au ales să îşi continue activitatea la noul loc de muncă. Pentru ca lucrurile să se deruleze cât mai bine în ceea ce priveşte acest contract, conducerea Spitalului Judeţean a reuşit să achiziţioneze toate ustensilele şi vasele necesare pentru transportul hranei. De asemenea, managerul Petre Preda a cumpărat trei maşini speciale pentru transportul hranei la secţia exterioară de la Palazu. „Ne-am lovit ieri de reticenţa oficiantelor de la Spital care erau obişnuite cu un anume stil de lucru, cu rigurozitatea. Au existat câteva mici probleme pe care le vom remedia în timp. Aşa este în prima zi de lucru, după ce mulţi ani la rând au fost obişnuite într-un anume stil", ne-a declarat managerul.

cantina.jpg„Nu se compară activitatea pe care o avem aici"

Cât despre meniul de ieri, acesta a fost unul bogat, aşa cum de altfel sunt şi obişnuiţi bolnavii de la celelalte secţii unde societatea furnizează mâncarea. Din cele aproximativ 860 de porţii pregătite ieri pentru fiecare din cele trei mese, 460 au fost de regim.

La micul dejun bolnavii au primit brânză de vaci şi topită, ouă fierte, salam, caşcaval, lapte, ceai şi gem. La prânz au servit supă de legume, friptură de pui cu piure, rasol de pui cu pilaf, salată de varză, compot de ananas, iar la cină aripi de pui la tavă, paste milaneze, budincă de paste cu brânză de vaci, rasol de pui, şniţel de pui şi eugenii la desert.

În ceea ce priveşte echipa de lucru, căreia i s-au alăturat şi cei cinci angajaţi de la fosta cantină a spitalului, aceasta s-a declarat foarte mulţumită de condiţiile de lucru, dar şi de facilităţile care le-au fost puse la dispoziţie. „Nici nu se compară activitatea pe care o avem aici cu cea de la spital. Aici avem echipamente noi, lucrăm într-un mediu foarte curat şi nu ne lipseşte nimic", a declarat Elena Stere, una dintre bucătăresele noi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Didusa 16 Apr, 2010 21:17 Felicitari acestui Preda.Am fost si eu internata la spitalul de la infectioase si am mancat ca acasa.Sunt convinsa ca bolnavii vor fii f. multumiti.Bravo d-le Preda,aratati-le cum se face o afacere cinstita. Succes!!!!!
  • Radu 16 Apr, 2010 20:07 Prin aceaste masura Dr.Capatana economiseste multi bani deoarece bucataresele nu mai pot lua mancare acasa si nici doctorii din spital nu mai manaca toata ziua la spital gratis , acum trebuie sa-si cheltuiasca spaga pe mancare. FELICITARI DOMNULUI MANAGER !!!
  • y 16 Apr, 2010 16:46 cine esti didule ?
  • didu 16 Apr, 2010 14:13 felicitari d-lui petrica preda ,un om de valoare care stie cum trebuie sa mearga treaba si lumea sa fie multumita. a vrut el de mai demult sa preia serviciul de bucatarie al s .j.c-ta dar nu a fost de acord fosti manageri generali.mult succes d-nul petrica
  • Aurel 16 Apr, 2010 09:00 Capatana este destul de bun ca manager. BRAVO pana acum nimeni nu a avut curaj sa puna ordine. CAPATANA A LUAT TAURUL DE COARNE SI BINE A FACUT. Fara UDMR si Ildiko la spitalul asta.
  • FELICITARI D-LE MANAGER 15 Apr, 2010 23:50 Managerul Capatana da dovada de management intelept. Are performanta. Pe cand scapati pacientii si vizitatorii si de paznici?