Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă expertiză (video)

ro

01 Feb, 2011 00:00 2060 Marime text
Expertiza_ITM_2.jpgInspectoratul Teritorial de muncă cere o nouă expertiză în cazul celor doi scafandri dispăruţi în luna septembrie a anului trecut. De data aceasta acţiunea de investigare va fi realizată de doi experţi din cadrul Parchetului, autorizaţi în acest sens. Persoanele găsite vinovate riscă ani buni de puşcărie.

În ciuda faptului că Centrul de Scafandri Constanţa a definitivat, săptămâna trecută, expertiza echipamentelor celor doi scafadri, Cătălin Ispas şi Cristian Zarafu, inspectoratul Teritorial de muncă Constanţa cere o nouă investigare. De data aceasta ei au cerut ajutorul parchetului. Ceea ce este intersant este faptul că cei doi scafandri dispăruţi în apele mării nu erau angajaţi cu carte de muncă la societatea condusă de Jorj Unciuleanu, ci între părţi exista un simplu contract civil de prestări servicii.
Din raportul întocmit de Centrul de Scafandri Constanţa reiese faptul că moartea scafandrilor Cătălin Valeriu Ispas şi Cristian Zarafu se datorează modului nelegal în care a fost organizată şi dispusă activitatea subacvatică, cu încălcarea gravă a normelor privind pregătirea, organizarea şi protecţia muncii în activitatea de scufundare. Mai mult decât atât, scafandrilor nu le-au fost asigurate echipamentele necesare unei scufundări la peste 35 de metri adâncime, cu o temperatură a apei de sub 10 grade, nu le-a fost asigurată supravegherea şi nici asistenţa medicală. Faţă de rezultatul expertizei, Cătălin Filişan, apărătorul familiei Ispas, susţine în continuare faptul că există probe care atestă existenţa infracţiunii de ucidere din culpă din perspectiva nerespectării normelor care reglementează activitatea de scafandrerie. Cu alte cuvinte, cei găsiţi vinovaţi riscă ani buni de puşcărie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii