Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu vom mai avea Spital Regional (!?)

ro

23 Jan, 2009 01:44 2824 Marime text

CAP_2_spitalul_regional_unitate_militara_in_Viile_Noi_03.jpg„Între timp, până la construcţia spitalelor regionale, putem face nişte modernizări ale celor existente"

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a declarat, ieri, că cel mai probabil, nu vor exista bani pentru construirea spitalelor regionale.

Spital_Regional_unitate_militara_in_Viile_Noi_08.jpgÎn Constanţa, Spitalul Regional ar fi trebuit să se întindă pe o suprafaţă de şapte hectare, pe un teren al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în locul unei unităţi militare dezafectate. Unitatea spitalicească ultramodernă din zona Km 4-5 ar fi trebuit să deservească judeţele Constanţa, Galaţi, Tulcea, Brăila, Buzău şi Vrancea. Pentru realizarea acesteia, Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să aloce 116 milioane de euro. Un vis frumos atât pentru bolnavi cât şi pentru specialiştii medicali, care sperau că vor prinde un loc de muncă bine plătit în spitalul regional, unde actul medical să se facă în condiţii normale. Irinel Popescu, noul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a declarat, ieri, la Craiova, că unităţile spitaliceşti regionale nu vor putea fi construite din cauza lipsei de fonduri. „Spitalele regionale sunt în mare pericol. Am discutat cu domnul ministru despre problemă. Este foarte posibil să nu fie bani anul acesta.", a menţionat Popescu. În schimb, el a declarat că este de preferat să fie modernizate spitalele deja existente, cu menţiunea că acest lucru s-ar realiza doar dacă ar fi bani pentru investiţii. „Între timp, până la construcţia spitalelor regionale, putem face nişte modernizări ale celor existente. Dacă facem ierarhizări, pacientul trebuie să fie pe primul loc", a precizat Irinel Popescu. De asemenea, noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a făcut precizarea că bugetul instituţiei pe care o conduce va fi unul de austeritate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii