Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilitatea forţei de muncă, în atenţia CCINA Constanţa şi a Asociaţiei Industriaşilor din Bulgaria. Primele rezultate

ro

09 Feb, 2018 00:00 2185 Marime text
„Crearea unui model durabil şi a unei reţele de parteneri care să sprijine ocuparea şi mobilitatea forţei de muncă în regiunea transfrontalieră Bulgaria - România“ este numele proiectului cu finanţare europeană derulat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa împreună cu partenerii săi bulgari - Asociaţia Industriaşilor din Sofia şi Asociaţia Industriaşilor din Veliko Târnovo.
 
Ieri a avut loc conferinţa intermediară în cadrul căreia au fost prezentate primele proiecte. La eveniment au participat Ion Dănuţ Jugănaru - directorul general al CCINA Constanţa, Mitko Gospodinov - director executiv al Asociaţiei Industriaşilor din Veliko Tarnovo, Zechko Dimitrov - director de programe al Asociaţiei Industriaşilor din Bulgaria.
 
Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Interreg V-A România - Bulgaria. Valoarea proiectului este de 593.492,79 de euro, din care asistenţă financiară nerambursabilă - 504.468,87 de euro, contribuţie proprie - 11.869,86 de euro, cofinanţare de la bugetul de stat al României - 23.473,36 de euro şi cofinanţare de la bugetul de stat al Bulgariei - 53.680,70 de euro.
 
Obiectul proiectului constă în încurajarea mobilităţii forţei de muncă în sectoarele economice cheie din zona de graniţă România - Bulgaria, creându-se condiţiile pentru un echilibru între cererea şi oferta de pe piaţa forţei de muncă. Grupurile-ţintă în zona transfrontalieră Bulgaria - România sunt compuse din 2.125.600 de persoane.
 
Printre activităţile desfăşurate în cadrul proiectului se numără: identificarea sectoarelor economice cheie cu potenţial pentru mobilitatea forţei de muncă în zona de graniţă România - Bulgaria; dezvoltarea unor cataloage de competenţe pentru ocupaţiile cu potenţial de mobilitate; efectuarea unui studiu asupra unui număr de cel puţin 300 de reprezentanţi din grupul-ţintă cu privire la oportunităţile de angajare; dezvoltarea şi implementarea de traininguri pentru cel puţin 300 de reprezentanţi din grupul-ţintă; desfăşurarea de traininguri pentru specialişti în resurse umane din Bulgaria şi România în scopul îmbunătăţirii abilităţilor acestora pentru selectarea forţei de muncă de cealaltă parte a graniţei; dezvoltarea unei platforme online cu locuri de muncă vacante şi conştientizarea părţilor interesate asupra oportunităţilor de angajare din regiunea de graniţă Bulgaria - România; dezvoltarea unui modul de informaţii utile (juridice, de contabilitate) pentru angajaţii şi angajatorii din ambele părţi ale graniţei.
 
Printre rezultatele aşteptate se numără: crearea condiţiilor pentru un echilibru între cererea şi oferta pieţei muncii în regiunea de graniţă România - Bulgaria; crearea condiţiilor pentru locuri de muncă sustenabile prin dezvoltarea de cursuri de formare online, în concordanţă cu nevoile angajaţilor; încurajarea mobilităţii de muncă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii