Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martisoare cu nebuni la ITM

ro

08 Mar, 2008 00:00 1363 Marime text

Nu de putine ori, cetatenii sunt sufocati de birocratia si toanele pe care trebuie sa le suporte cand se adreseaza unor institutii publice. Sunt insa si destule situatii in care angajatii acestor institutii sunt nevoiti sa accepte comportamentul cel putin ciudat al celor care le solicita serviciile.

Cele 86 de salariate ale Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) au primit, la fel ca toate femeile, flori si martisoare de la prieteni, rude sau cunostinte. Unele dintre ele insa au fost onorate si cu altfel de martisoare. "In aceste zile, am avut parte de cateva experiente, nu putine, extrem de neplacute", spune Florina Visan, purtator de cuvant ITM. Printre acestea, cele mai dezagreabile discutii au fost cele cu oameni care tineau mortis sa redea in totalitate limbajul folosit in diferitele conflicte de munca avute. "A fost saptamana in care, ca un facut, ne-am cu injuraturi si vorbe de ocara", spune reprezentanta Inspectoratului de Munca. In alte cazuri, inspectorilor ITM li s-au solicitat bani pentru diferite actiuni, precum plata luminii, a intretinerii sau a buteliei.

Tracasat de un domn secret

Unul dintre cele mai elocvente exemple in acest sens este cazul unui fost mecanic la o firma de petrochimie, care a depus o petitie catre ITM, in care preciza ca este "agresat si tracasat de un domn secret". Crezul acestuia este ca tot zbuciumul sau se datoreaza unei intamplari din 2004. Atunci, doi colegi de munca s-au certat timp de "cinci minute, cat faceam dusul", dupa cum spune barbatul. De atunci, unul dintre ei il terorizeaza, dar nu poate preciza motivul. El solicita sa fie ajutat folosind diferite paragrafe din regulamente de protectie a muncii!?

Vechime dovedita cu poza

Un alt personaj cunoscut zilele acestea de angajatii ITM este Aurica din Medigidia. Acesta se plange ca a lucrat la o firma fantoma, in urma cu cincisprezece ani, si ca vrea sa-si recupereze anii pentru vechimea in munca. Nu cunoaste numele firmei, a pierdut legitimatia, dar vrea sa dovedeasca perioada lucrata cu fotografia proprie care i-a mai ramas din legitimatie. Intr-un alt caz, Vasile, patron de taxi amenintat de angajatul sau ca va fi reclamat la ITM pentru neplata salariului, s-a gandit ca ar fi mai bine "sa atace" el primul. A incercat sa inregistreze o reclamatie la adresa angajatului, motivand ca acesta a plecat cu cheile de la masina. Bineinteles ca, si in acest caz, inspectorii ITM nu au luat in seama solicitarea acestuia.

Scris de: {autor}Marian BANICA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii