Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marta-Ermionia Budu, „tartora“ la Cardio-Vasculara Patrut, dat afara de la Spitalul Judetean

ro

10 Aug, 2010 00:00 4885 Marime text
medic_mircea_patrut_01.jpgCăpăţână: „Da, pe 6 august i-a fost desfăcut contractul de muncă domnului dr. Pătruţ în urma încălcărilor prevederii regulamentului de ordine interioară, a fişei postului şi a ordinului de ministru“

Prof. Mircea Pătruţ a aflat cu stupoare, ieri, că i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Cu alte cuvinte, cel care a condus până de curând Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară a fost pus pe făraş de către conducerea unităţii sanitare pe motiv de nerespectare a mai multor regulamente şi ordine de ministru. Numai că, decizia de desfacere a contractului de muncă, luată vineri, în cadrul Comisiei de disciplină a SCJU, nu i-a fost înmânată medicului Pătruţ. „Avocata mea m-a sfătuit să nu mă duc la comisia de vineri. Şi nu m-am dus. Astăzi (n.r. ieri) am auzit că au venit deciziile. M-a sunat asistenta şefă, Eliza Ilie, şi mi-a spus că ei i-au desfăcut contractul de muncă. Dar decizia mea nu am văzut-o şi nici nu a mai citit-o altcineva“, a declarat Pătruţ. Am încercat să discutăm şi cu dr. Liliana Tuţă, directorul medical al SCJU şi şefă a Comisiei de disciplină, însă aceasta a răspuns nervoasă, spunând că este în concediu, apoi a trântit telefonul. Însă Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean, a confirmat vestea: „Da, pe 6 august i-a fost desfăcut contractul de muncă domnului dr. Pătruţ în urma încălcărilor prevederii regulamentului de ordine interioară, a fişei postului şi a ordinului de ministru. Acesta a fost rezultatul tuturor anchetelor desfăşurate pe secţie“. Managerul a mai precizat că interimatul conducerii secţiei va fi asigurat de dr. Marta Budu „până se va lua o decizie“. Profesorul Mircea Pătruţ a primit pe 29 iulie, din partea conducerii SCJU, notificarea nr. 18227 care spunea că de la data emiterii este revocat din funcţia de şef al Şecţiei Clinice de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul SCJU Constanţa, pe motiv de neîndeplinire culpabilă a obligaţiilor ce îi reveneau, în conformitate cu dispoziţiile art. 8, pct. A2 din contractul de administrare nr. 4/2008. În urma acestei măsuri, medicul a dat în judecată Spitalul Judeţean. La Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul cu nr. 9600/118/2010 având ca obiect suspendarea executării unui act administrativ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 10 Aug, 2010 16:54 Draga Ella, Infractorul Patrut s-a autolinsat prin gravele faradelegi pe care le-a comis. Sa stii ca NU e un profesionist, din contra este un IMPOSTOR! Drame a lasat in urma peste tot pe unde a lucrat, este si un mare cabotin , v-a facut capul calendar cu operatii SIMPLE pe care le-a prezentat ca mari "succesuri "!Sa nu-ti para rau de el, este un individ complet lipsit de caracter, un mitoman periculos care a primit la Constanta, ce-i drept mai dur ca oriunde, ce a primit peste tot pe unde a fost : un sut in fund!
  • ella 10 Aug, 2010 15:19 rusine Constanta! I ai lasat pe sarlatanii astia sa l linseze pe Patrut! O fi fost el spagar, dar era un fff bun profesionist. Singura lui problema a fost ca nu era Dumnezeu si nu putea salva chiar pe oricine.
  • gicu 10 Aug, 2010 11:53 Capatana, pe tine cand te concediezi?
  • ... 10 Aug, 2010 09:01 bravo,afara cu impostorul
  • ina 10 Aug, 2010 07:55 Perfect, corect, tardiv. Individul asta a distrus o bijuterie de sectie. Aveti grija pe cine aduceti a doua oara, ca e Bucurestiul plin de lepre. Nu va luati dupa reclama, ca la asta. Angajati mai bine o firma de recrutare, cereti referinte, aflati ce rezultate au asa zisii mari chirurgi, care nu-si gasesc loc de munca in Europa, dar sunt profesori aici.Sfatul meu: cautati in Banat si Transilvania.