Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista bisericilor care raman neterminate din cauza finantarilor

ro

14 May, 2010 03:16 3391 Marime text
cap_7.jpgGuvernul României ar putea retrage banii daţi până la acest moment pentru construirea lăcaşurilor de cult, motivul invocat fiind actuala criză financiară.

După ce executivul a anunţat reduceri drastice ale salariilor bugetarilor, se pare că măsura reţinerii de fonduri va afecta şi lucrările la lăcaşurile de cult. Decizia care ar putea fi luată oficial de reprezentanţii Guvernului ar putea să-i lovească şi pe cei care, la ultima tranşă a sumelor alocate pentru astfel de lucrări de investiţii, s-au bucurat cel mai mult. De pe lista acestora fac parte şi mai multe unităţi de cult din judeţul Constanţa.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au susţinut, la auzul unor asemenea veşti, că sistarea lucrărilor poate conduce la deteriorarea construcţiilor aflate în curs de execuţie, precum şi a materialelor achiziţionate.

Cotidianul nostru a prezentat, la începutul acestei luni, sumele alocate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte unde ar trebui să se construiască biserici.

Potrivit datelor publicate pe 3 mai în Monitorul Oficial al României, partea I, numărul 289 bis, pentru judeţul Constanţa, un număr de 21 de unităţi de cult ortodoxe au primit finanţare din partea statului în valoare de 1.670.000 de lei. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru biserica Sfântul Dimitrie din Nuntaşi - 250.000 de lei, Biserica Înălţarea Domnului, Ghindăreşti - 120.000 de lei, precum şi pentru bisericile din Poiana, Valu lui Traian, Sfinţii Trei Ierarhi şi Sfântul Nicolae Vechi, Parohia Adormirea Maicii Domnului I din Constanţa şi Sfântul Dumitru - Rariştea care vor primi câte 100.000 de lei. Mai puţini bani au primit unităţile de cult ortodox din Poiana şi Nisipari - 60.000 de lei, biserica Sfântul Atanasie, Bugeac - 70.000 de lei, Mănăstirile Adormirea Maicii Domnului şi Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion, 23 August, Parohia Sf. Ierarh Nicolae, Limanu - câte 50.000 de lei, biserica Sfânta Maria, Săcele - 45.000 de lei, biserica Schimbarea la Faţă, Constanţa, Biserica Sfinţii Constantin şi Elena, sat Dorobanţu - câte 40.000 de lei, Biserica Sf. Stelian, Săcele şi bisericile Adormirea Maicii Domnului şi Sf. Dumitru, Casicea - 20.000 de lei. De asemenea, s-au alocat 300.000 de lei pentru construcţia geamiei Castelu şi 190.000 de lei pentru Comunitatea Musulmană din Cumpăna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • teo 28 Apr, 2011 17:09 Foarten bien fac sa fure cat poate lumea pentru ca toti membri din guvernul romaniei nu stiu nici ei sa faca alceva decat se fure si sa minte pentru poporul roman nu isi fac nimic doar pentru ei sa fie bien si cat mai bogati hotiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  • excrocii din biserica romana 14 May, 2010 00:46 doamne cat de prosti si naivi putem fii !!!! acesti excroci care conduc biserica romana au furat 20 de ani din banii statului,practic de la gurile noastre !!!! ce face curte de conturi,ce fac procuratura si ani ????