Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lege promulgată Alocația de hrană pentru persoanele aflate în centrele rezidențiale de asistență socială crește, la nivel național, de la 1 iunie 2022

ro

23 May, 2022 00:00 3155 Marime text
  • Acest cuantum va fi aplicat și copiilor din creșe și alte unități de educație timpurie
 
Alocația de hrană a celor aflați în centrele rezidențiale de asistență socială va fi aliniată la cuantumul ce va fi oferit pacienților internați în spital (măsură aplicabilă de la 1 iunie), respectiv 22 de lei pe zi, conform unui proiect de lege promulgat vineri prin decret prezidențial.
 
Proiectul de lege, care va modifica art. 129 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, prevede că alocația de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție socială, pentru copiii aflați în case de tip familial și pentru mamele protejate din centrele maternale să fie de 22 lei.
 
Acest cuantum va fi aplicat și copiilor din creșe și alte unități de educație timpurie. Cuantumul alocației de hrană ar urma să fie actualizat anual de către Guvern printr-o hotărâre.
 
De asemenea, nivelul minim al alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective din unitățile publice și private de asistență socială destinate persoanelor adulte, a celor cu dizabilități sau vârstnicilor va fi tot de 22 lei. Aceste sume vor putea fi majorate de consiliile județene, locale, la propunerea direcțiilor generale de asistență socială.
 
Tot de curând, a fost oficializată și majorarea, începând cu 1 iunie, a alocației de hrană pentru pacienții internați, de la 11 lei la 22 lei/zi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
Citește și:

Alocația de hrană pentru pacienții internați în Spitalul Județean Constanța a fost majorată cu 2 lei

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii