Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 24 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alocația de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, majorată

ro

20 Apr, 2022 15:15 1044 Marime text
Lege adoptată de Parlamentul României, foto: Facebook/ Parlamentul României Camera DeputațilorParlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială. 

Informația a fost confirmată de premierul României, Nicolae Ciucă. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care aprecizază această decizie a Parlamentului. 

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”.

De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor.

Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale“ - a precizat premierul Nicolae Ciucă printr-un mesaj pe Facebook.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii