Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:23 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cumpăna s-a desfăşurat o conferinţă în cadrul campaniei naţionale „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială“ (galerie foto)

ro

26 Sep, 2017 00:00 3222 Marime text
Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Sucursala Teritorială Constanţa, în parteneriat cu Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi Primăria Comunei Cumpăna, a organizat, ieri, la Centrul Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din comuna Cumpăna, conferinţa „Importanţa parteneriatului public - privat şi rolul asistentului social în furnizarea şi dezvoltarea serviciilor sociale la nivel comunitar“.
 
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul campaniei „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială“, derulată de CNASR la nivel naţional, cu următoarele obiective: promovarea şi valorificarea profesiei de asistent social la nivel judeţean; conştientizarea cu privire la importanţa rolului pe care îl are asistentul social; crearea unui parteneriat sustenabil pe termen lung, cu implicarea actorilor judeţeni şi locali din domeniul serviciilor de asistenţă socială.
 
La conferinţă au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice judeţene, ai administraţiei publice locale, ai ONG-urilor ce activează în domeniu, precum şi asistenţi sociali, membri ai CNASR, atât din Constanţa, cât şi din judeţe învecinate.
 
În cuvântul de deschidere, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a subliniat, printre altele, rolul autorităţii publice locale şi importanţa parteneriatului public - privat în susţinerea, furnizarea şi promovarea serviciilor sociale la nivelul comunităţii. „Vă mulţumesc că aţi ales comuna constănţeană Cumpăna pentru desfăşurarea acestei conferinţe şi salutăm prezenţa tuturor. În localitatea noastră, serviciile de asistenţă socială se află la ele acasă. Lucrăm în echipă, alături de partenerii noştri, iar când suntem împreună, reuşim. Fără o analiză a nevoilor comunităţii şi un parteneriat public - privat sustenabil şi fără specialişti în domeniul social nu se pot dezvolta şi furniza servicii sociale de calitate, nu se pot implementa proiecte care să dezvolte comunitatea şi care să reducă numărul persoanelor asistate social“, a declarat primarul comunei Cumpăna. ec. Mariana Gâju.
 
„Până acum, caravana a străbătut un sfert din România, ajungând şi în judeţul Constanţa, la Cumpăna, unde ne simţim ca acasă. Cumpăna e una dintre cele mai moderne şi mai renumite comune ale ţării şi cu pricepere condusă de către doamna Mariana Gâju - premiul politicianul anului la ediţia 2015 a Galei Naţionale de Excelenţă în Asistenţă Socială“, a spus Doru Buzducea, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

Ti-a placut articolul?

Comentarii