Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiative pentru înlăturarea abandonului şcolar la Peştera

ro

21 Oct, 2010 00:00 1776 Marime text
pestera_primar_valentin_vrabie_05.jpg Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a iniţiat două hotărâri prin care decontează transportul elevilor de liceu şi oferă copiilor din familii sărace bani de şcoală la începutul fiecărui an şcolar

Primarul din Peştera, Valentin Vrabie, a iniţiat două proiecte de hotărâre în sprijinul copiilor din comună.

Ambele iniţiative au fost aprobate de către Consiliul Local Peştera. Concret, este vorba despre decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii de liceu care studiază în alte localităţi, de pildă în Medgidia, Poarta Albă, Constanţa etc. „Am demarat acest proiect analizând situaţia financiară precară a familiilor care au copii la liceu. Am constatat că exista un risc de abandon şcolar de peste 70% şi am ales această soluţie, venind astfel în sprijinul familiilor şi al copiilor pentru care este important să nu abandoneze şcoala, să aibă şansa unui viitor mai bun. Există şi familii care au de exemplu, doi copii la liceu şi pentru care era o povară să plătească lunar două abonamente care însumau peste patru milioane de lei vechi“, ne-a declarat primarul Valentin Vrabie.

Ajutor de până la 800 lei

Cea de-a doua hotărâre iniţiată de edilul din Peştera se referă la acordarea unei sume de bani pentru şcoală. Mai exact, familiile având de la doi copii în sus primesc la începutul anului şcolar o sumă de bani pentru cumpărarea de rechizite şi alte bunuri necesare. „În funcţie de câţi copii au, pot primi patru, şapte şi chiar opt milioane de lei vechi, în cazul familiilor cu mulţi copii, pentru asigurarea tuturor celor necesare la început de an şcolar, astfel încât copilul, chiar dacă provine dintr-o familie cu posibilităţi materiale reduse, să fie în rând cu ceilalţi şi să meargă în continuare la şcoală. În comuna noastră avem o bază de date actualizată cu aceste cazuri sociale, astfel că putem interveni la moment“, a precizat primarul comunei Peştera.

Extinderea SAM Peştera, inaugurată pe 5 noiembrie 

Administraţia locală din Peştera a investit şi în construirea unui nou corp al Şcolii de Arte şi Meserii (SAM). Clădirea cea nouă va fi inaugurată cel mai probabil pe 5 noiembrie, potrivit primarului Valentin Vrabie. Imobilul în care vor învăţa elevii SAM Peştera este unul ultramodern, construit în regim P+1. În momentul de faţă, o altă prioritate a administraţiei locale din Peştera este pietruirea străzilor din localitatea Izvoru. Totodată, se lucrează şi la realizarea a nu mai puţin de 15 podeţe care vor subtraversa străzile astfel încât să fie eliminat riscul de inundaţii. „Lucrăm la pietruirea străzilor din Izvoru. Până se va strica vremea sper să facem măcar patru kilometri“, a afirmat primarul Valentin Vrabie adăugând că podeţele sunt realizate în regie proprie, iar finanţarea lucrărilor este asigurată de la bugetul local. Primăria Peştera a reabilitat şi iluminatul public. „Am montat 100 de lămpi de 70 de waţi, la Peştera şi Izvoru Mare. Acest program, de reabilitare a iluminatului public, va continua şi anul viitor. De asemenea, anul trecut au fost montate alte o sută de lămpi“, a adăugat primarul Valentin Vrabie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii