Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cum arată modelul cererilor pentru eliberarea tichetelor sociale de 250 lei pentru familiile cu copii

ro

30 May, 2022 00:00 3642 Marime text
Sursă foto: Pixabay.com
  • Ca excepție de la regulă, familiile cu copii care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei vor putea solicita acordarea tichetelor sociale prin depunerea
 
În Monitorul Oficial al României a fost afișat modelul documentelor pe care trebuie să le completeze membrii familiilor cu copii ce nu sunt beneficiari de alocație pentru susținerea familiei pentru a primi tichete sociale pentru mâncare.
 
Totodată a fost afișat și modelul cererii și al declarației pe proprie răspundere. Documentele au apărut în Monitorul Oficial spre finele săptămânii trecute,  iar cei interesați se pot adresa primăriilor pentru a solicita ajutorul financiar. Ajutorul de la stat se va acorda începând de luna iunie, persoanele sau familiile cu venituri reduse urmând să primească, la fiecare două luni, vouchere sociale în valoare de 250 de lei, destinate cumpărării de alimente.
 
Prin OUG 63/2022, se stabilește ca pensionarii, persoanele cu dizabilități sau familiile cu venituri reduse vor primi automat, adică fără să facă ceva pentru asta, începând de luna viitoare, un ajutor financiar de la stat pentru cumpărarea de alimente. Ajutoarele se vor acorda până la sfârșitul acestui an.
 
Ca excepție de la această regulă, familiile cu copii care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei vor putea solicita acordarea tichetelor sociale prin depunerea, la primăria de care aparțin, a unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere.
 
Pe lângă familiile cu copii care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei vor putea beneficia de aceste tichete sociale persoanele vulnerabile, respectiv pensionarii și persoanele cu dizabilități cu venituri de până la 1.500 de lei, familiile cu venituri de până la 600 de lei pe membru de familie, cele ce primesc ajutor social și persoanele fără adăpost. Beneficiarii vor primi tichetele sociale la domiciliu, prin serviciile de poștă. Persoanele fără adăpost vor primi tichetele prin intermediul primăriilor, care se vor ocupa de distribuirea lor.
 
Redăm mai jos modelele de cerere (click pe fiecare imagine):


 
 


PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

S-a stabilit valoarea sumei lunare ce se acordă sub forma tichetelor de creșă pentru semestrul II 2021

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii