Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabi Stan, intre primarie si numismatica

ro

28 Mar, 2009 01:30 2226 Marime text

DECUPAJ_Gabi_Stan_03.jpg„S-ar putea să fiu eu prea bătrân să mai am astfel de preocupări", este de părere viceprimarul, în contextul în care i-ar putea călca lui Mazăre pe urme

Mâna a doua în primărie, de două mandate, fără prea mari avuţii, dar cu o colecţie numismatică în valoare de 100.000 de euro, Gabi Stan, se mândreşte cu faptul că a învăţat multe de la primarul Radu Mazăre, „mai ales când eram eu redactor debutant şi dânsul redactor şef la televiziune".

Cum este fără domnul Nemirschi alături?
Din anumite puncte de vedere îi duc lipsa. A fost colegul meu atâta timp şi m-am obişnuit şi am lucrat foarte bine cu dânsul. De altfel, Decebal îl suplineşte foarte bine. Cu el lucrez şi la PSD. Eu sunt preşedinte executiv, iar el este secretarul organizaţiei şi lucrăm împreună de foarte mulţi ani. N-a venit întâmplător, ci în urma colaborării noastre.

Când primarul nu este în oraş, dvs. îi preluaţi atribuţiile. Cum este să fiţi tras la răspundere pentru toate problemele nerezolvate, lăsate în urmă de Radu Mazăre?
Nu îi preiau toate atribuţiile. Sarcinile noastre se împart după cum le avem acum primite de la primar. Decebal se ocupă de proiecte europene, povestea cu spaţiile verzi. Eu sunt la al doilea mandat de viceprimar, nu se mai pune problema să mai am emoţii când rămân singur. Este o responsabilitate mare să am şi atribuţiile de primar, dar şi funcţia de viceprimar presupune o responsabilitate la fel de mare. Nu cred că un cumul de funcţii contează, sau de aceea sunt viceprimar, că am mai puţine atribuţii?!

Gabi_Stan.jpgEste primarul Mazăre un model pentru dvs., din punct de vedere profesional, dar şi personal?
Este un om pe care îl respect foarte mult, pe care îl apreciez, de la care am învăţat foarte multe, mai ales când eram eu redactor debutant şi dânsul redactor şef la televiziune. Cred că suntem şi compatibili, că de aceea am mers şi împreună mai departe. Când a plecat de la redacţie la TV Neptun, dânsul a plecat deputat şi m-a lăsat pe mine redactor şef. Acum este primar, eu viceprimar...

Într-o ordine logică ar trebui să ajungeţi primar, iar Radu Mazăre preşedinte...
S-ar putea să fiu eu prea bătrân să mai am astfel de preocupări. Slabe şanse să nu mai vrea să fie primar. Are o popularitate foarte mare şi nu cred că şi-a terminat treburile în politică. Asta, doar în cazul în care ar vrea să meargă mai departe, mai sus...


L-aţi vedea în stare să candideze la preşedinţie
?
Da. Însă, cred că asta ar fi o problemă vizavi de viaţa privată.

Aţi fost asociat în mai multe firme cu familia Mazăre, şi cu primarul, şi cu fratele acestuia, Mihai. De ce aţi ieşit din asociere?
Eu am avut 1% sau cât o fi fost. Nu reprezenta nimic. Nici nu mai ţin minte de ce am intrat, nici de ce am ieşit din firmele respective. Cred că nu erau nişte firme atât de importante pentru mine.

Spuneţi că aveţi credite de 46.000 de euro, la trei bănci. Cum le achitaţi?
Din salariul meu de viceprimar, cum altfel?! Nu sunt chiar aşa de mari sumele împrumutate. Cine nu are credite în ziua de azi? Păi cum să mi le achit?!

În declaraţia dvs. de avere precizaţi că aveţi o colecţie numismatică de 100.000 de euro...
Este una dintre cele mai frumoase şi importante colecţii din România. Este o colecţie de bancnote şi monede din toată lumea, nu este una de bani vechi, pe care o am cu tatăl meu de vreo 70 de ani. Eu, cel puţin, colecţionez de când aveam şapte ani. Frumuseţea colecţiei constă în a avea tot serialul din acea ţară, în circulaţie chiar la acest moment. Toţi prietenii îmi ştiu pasiunea. De câte ori vine vreunul din vacanţă îmi aduce bancnote sau monezi. Este o pasiune de-o viaţă şi cred că am subestimat-o. Am spus 100.000 de euro, dar cred că e mai mult decât atât. Asta este estimarea noastră, a tatălui meu, care este secretarul Asociaţiei Numismaţilor din România.

{mos_ri:Gabi Stan}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ANA 31 Mar, 2009 22:00 CHIAR O MIZERIE DE OM,numeste pe pile totul!
  • x 28 Mar, 2009 08:53 stan cel mai mare spagagiu. un jeg imputit