Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la „Callatis" sarbatoresc Ziua Mondiala a Mediului

ro

03 Jun, 2009 03:26 3416 Marime text
ziua_mediului_liceul_teoretic_callatis.jpgData de 5 iunie marchează Ziua Mondială a Mediului Înconjurător. Evenimentul a fost iniţiat în anul 1972, de Adunarea Generală ONU, şi are loc în fiecare an în alt oraş. 

În aceeaşi Adunare Generală ONU s-a creat şi Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (PNUE). În 2009, Ziua Mondială a Mediului va fi celebrată în Mexic şi va avea ca temă  „Planeta voastră are nevoie de voi - Să ne unim împotriva schimbărilor climatice!".

La Mangalia, elevii Liceului Teoretic „Callatis" (clasa a XI-a B) au organizat cu acest prilej o expoziţie de postere cu tema „Energia - ce alegeri vom face pentru viitor?". Aceste postere sunt oferite de renumitul fotograf al Terrei, Yann Arthus Bertrand, preşedintele organizaţiei Good Planet, autorul emisiunii „Pământul văzut de sus" şi organizatorul expoziţiei itinerante „6 miliarde... de alţi oameni". De asemenea, elevii liceului au realizat, în colaborare cu partenerii lor din UE, cel de-al doilea număr al revistei în limba franceză „Le Journal de la Planète" (coordonator: prof. Peghi Marcu).

„Omenirea se confruntă astăzi cu o problemă energetică fără precedent: ea trebuie să răspundă nevoilor a 6,7 miliarde de oameni, protejând în acelaşi timp mediul înconjurător, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Acest efort implică reevaluarea modului nostru de a produce, de a consuma, de a ne deplasa, de a ne construi locuinţele sau de a concepe oraşele viitorului. Este vorba despre un remarcabil angajament tehnic şi economic. Dacă vom consuma, global, mai puţină energie, vom creşte procentul de energii alternative, energia solară şi cea eoliană, foarte puţin exploatate în prezent", ne-a declarat prof. Paghi Marcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii