Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Tiberius Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“, la un an de la reţinerea de procurorii DNA

ro

30 Jul, 2014 00:00 3064 Marime text
Acum un an, Dănuţ Tiberius Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“, a fost reţinut de procurorii DNA. El a fost arestat în luna iulie 2013, fiind acuzat de luare de mită şi folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Fostul rector al Universităţii „Ovidius“ este judecat de Tribunalul Ilfov alături de Gabriela Stanciu, fostul prorector al instituţiei de învăţământ constănţene. În sarcina ei s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. De asemenea, alături de Epure şi de Stanciu, în acelaşi dosar este judecată şi Lucica Toader, persoană fără calitate specială, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

După mai multe luni petrecute în arest, în aprilie, Dănuț Tiberius Epure a fost pus în libertate. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 21 august.
Amintim că, iniţial, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la data de 13 septembrie 2013, trimiterea în judecată a lui Epure, Stanciu, Toader, dar şi a lui Stere Tala. Dosarul în care magistraţii au dispus, la acea vreme, începerea judecăţii s-a format după ce Tala a fost condamnat, el recunoscând faptele imputate de procurorii Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii