Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contracte încheiate de CAS Constanța în anul 2018 cu furnizorii de servicii medicale. Detalii

ro

20 Dec, 2018 00:00 2073 Marime text
Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate a județului Constanța, George Mirel Cristescu, a vorbit, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, despre contractele care au fost încheiate în anul 2018 cu furnizorii de servicii medicale.
 
Astfel, potrivit acestuia, pentru asigurarea accesului asiguraților la serviciile medicale, la medicamente și la dispozitive, în anul 2018, s-au derulat 1.012 contracte, din care pe domenii de asistență medicală sunt: 382 de contracte pentru asistența medicală primară, 195 de contracte pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice, 132 de contracte pentru medicina dentară, 113 contracte cu furnizori de medicamente; 44 de contracte pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități paraclinice (laborator/radiologie imagistică/medicină nucleară/anatomie patologică, 8 contracte pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități paraclinice (acte adiționale încheiate de medicii de familie pentru ecografii), 34 de contracte pentru asistența medicală spitalicească, 29 de contracte pentru asistența ambulatorie de recuperare, medicină fizică, balneologie, 1 contract pentru furnizare de servicii de acupunctură, 71 de contracte cu furnizori de dispozitive medicale, 7 contracte cu furnizori de transport neasistat și consultații de urgență la domiciliu, 1 contract cu furnizori de îngrijiri la domiciliu, suspendat în acest moment, 4 contracte cu furnizori de servicii de recuperare-reabilitare, sanatorii.
 
Aceste contracte vor fi prelungite prin acte adiționale, cu valabilitate până la 31 martie 2019, conform Ordinului MS/CNAS nr. 1545/1560/2018 prin care au fost prelungite normele de aplicare ale contractului-cadru aprobat prin H.G nr. 140/2018. „Precizăm că în prezent suntem în perioada de contractare pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice, în cadrul căreia au depus solicitări 6 furnizori pentru specialitățile clinice: cardiologie, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, endocrinologie și boli de nutriție. Lista cu furnizorii admiși se va afișa pe data de 20.12.2018“, a spus George Mirel Cristescu.

Peste 900 de controale la furnizorii de servicii medicale

Serviciul Control al CAS Constanța a realizat, în anul 2018, 931 de controale la furnizorii de servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale și la cei care derulează programe naționale de sănătate aflați în relație contractuală cu CAS Constanța, pentru a vedea dacă relațiile contractuale de către furnizorii de servicii medicale sunt respectate. Din cele 934 de controale realizate, 585 au fost controale operative, 343 tematice, iar 6 au fost inopinate. În urma celor 934 de controale, au fost dispuse 575 de măsuri din care au fost deja implementate 569 de măsuri. În urma controalelor nu au fost dispuse rezilieri de contracte și nu au fost constatate nici contravenții. Ca și măsuri dispuse au fost sancțiuni contractuale, conform celor prevăzute în contractul-cadru. Cele mai încălcate obligații contractuale au fost cele ce prevăd asigurarea utilizării formularelor cu regim special unice pe ţară, precum și cele ce prevăd respectarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor.
 
Sumele recuperate din sancțiunile contractuale s-au ridicat la valoarea de 91.816,21 de lei. În ceea ce privește imputarea serviciilor medicale, au fost dispuse măsuri de recuperare a sumei totale de 333.968,04 lei, sumă ce a fost deja recuperată. Suma totală recuperată atât din sancțiuni contractuale, cât și din imputații a fost de 425.604,25 lei, iar cea mai mare sumă a fost recuperată de la unitățile sanitare cu paturi și de la medicii de familie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii