Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:10 01 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Restart Copacii au nevoie de oameni. Să ajutăm arborii sufocaţi de vremea caniculară!

ro

01 Jul, 2019 00:00 2610 Marime text

Asociaţia „Constanţa Restart“, cea care s-a ocupat de plantarea mai multor copaci şi plante verzi în diferite zone şi cartiere ale municipiului Constanţa, face un apel către toţi constănţenii să ude tinerii vlăstari. „Deoarece sunt zile foarte călduroase, fără ploaie, facem un apel către voluntari să meargă şi să ude aceşti arbori“, au transmis organizatorii campaniei.

Și avocatul Cătălin Filişan a făcut un apel către constănţeni să ajute copacii să scape de buruieni şi să treacă cu bine de perioada temperaturilor foarte ridicate ale verii. „Situaţia este disperată, copacii au mare nevoie de apă, mai ales ca urmează o perioadă cu temperaturi foarte mari. Deja mulţi dintre copacii plantaţi în data de 27 octombrie 2018 sunt în suferinţă, aşa că vă rog să faceţi un efort şi să udaţi copacii plantaţi de noi împreună în parcul Tăbăcărie”, este mesajul postat de avocatul Cătălin Filişan, iniţiatorul proiectului „Trees need people - Constanţa Restart”.

Despre campania „Trees need people. Constanţa Restart”


Reamintim cititorilor ZIUA de Constanţa că prima acţiune din cadrul campaniei a avut loc în data de 18 iunie 2018, când în parcul din zona Gării s-au strâns mai mulţi voluntari care au reuşit să monteze tutori la 50 de copăcei. Cea de-a doua acţiune a avut loc pe 30 iunie, în parcul din Tomis II. La eveniment au participat un număr dublu de voluntari faţă de cei prezenţi la acţiunea precedentă. Aceştia au reuşit să monteze în jur de 60 de tutori la copacii tineri.

Iniţiativa aparţine avocatul Cătălin Filişan şi are drept scop îmbunătăţirea calităţii aerului respirat de constănţeni, precum şi educarea populaţiei în spiritul protejării mediului înconjurător. „Sloganul acţiunilor a fost şi este «Fapte, nu Vorbe». Aceste acţiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât!“, a transmis avocatul Cătălin Filişan.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii