Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii din Mangalia nu vor caracatite

ro

27 Jan, 2009 02:42 1218 Marime text
O nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Mangalia va avea loc mâine, de la ora 16.00.

În cadrul acesteia vor fi propuse o serie de proiecte de hotărâre pentru „a intra în starea de normalitate", după cum spun consilierii opozanţi actualului primar, Mihai Tusac. Printre proiectele de hotărâre se numără numirea unui nou viceprimar - proiect iniţiat de Vasile Olan, care îl va propune pe liderul său, Ion Mincă, un nou regulament al Consiliului Local Mangalia, prin care se cere revenirea la trei comisii de specialitate şi nu cinci, câte au funcţionat începând cu luna iunie şi până în prezent, precum şi o „restabilire" a normalităţii, adică fiecare dintre aceste comisii va trebui să aibă în componenţă numai un singur consilier local. Până în prezent, cele cinci comisii au avut un singur consilier PNL, PD-L, PRM, FD şi PC, în timp ce PSD-ul, partid din care face parte şi edilul Mangaliei, are câte un consilier în câte... trei comisii! Ba, mai mult, fiecare dintre aceste comisii are drept şef numai reprezentanţi pesedişti. Un alt punct de pe ordinea de zi îl va constitui un proiect de hotărâre privind aprobarea componenţei comisiei de analiză şi de soluţionare a contestaţiilor depuse de solicitanţii de locuinţe ANL.

Liderul PRM, amendat

„Este o şedinţă convocată pentru a reveni, la Mangalia, la starea de normalitate", afirmă Paul Foleanu, vicepreşedinte PD-L şi consilier local. „Vrem ca fiecare dintre consilieri să facă parte dintr-o singură comisie, iar numărul acestora din urmă să fie numai de trei. Cerem, pentru reintrarea în normalitate, ca fiecare punct de pe ordinea de zi să fie, în prealabil, discutat cu fiecare dintre reprezentanţii partidelor. Mai mult, nu vrem introducerea, la cererea primarului, a unor taxe aberante şi care vor apăsa populaţia. Mă refer, în primul rând, dar nu numai, la «taxa de habitat», care este nejustificată şi va pune oamenii simpli în faţa unor sume pe care nu vor avea de unde să le plătească. Nu vom fi de acord cu montarea de caracatiţe maşinilor, în condiţiile în care primăria nu a mai amenajat nicio parcare în ultimul timp. Cum putem bloca maşinile celor de pe Şoseaua Constanţei, de exemplu, când acolo, lângă blocuri, nu există nicio parcare?".
Consilierii „opozanţi" ai primarului Tusac spun că nu vor fi niciodată de acord nici cu amenzile aberant de mari, care sunt aplicate agenţilor economici locali. În urmă cu câteva zile, spun aceştia, chiar unul dintre consilieri, Ion Anghel, liderul PRM Mangalia, a încasat o sancţiune de... un miliard de lei vechi, pentru că gardul unităţii sale, construit în urmă cu şapte ani şi având toate avizele de la primărie, nu corespundea... zonei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii