Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a dotat bucătăria Căminului de bătrâni

ro

27 Nov, 2010 01:54 3887 Marime text
Dotari_camin_Caminul_de_batrani3.jpgPotrivit anunţului de atribuire nr. 122759/25.11.2010, municipalitatea a finalizat procedura de achiziţie de echipament pentru dotarea bucătăriei de la Căminul pentru Persoane Vârstnice, contractul de 77.879,21 de lei fiind predat firmei bucureştene SC Tekso Frig România SRL. Societatea a fost singura care şi-a depus oferta.

Toţi banii folosiţi pentru echiparea bucătăriei au venit din Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritara 3 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale Domeniul major de Intervenţie 3.2 Reabilitarea/ Modernizarea/ Dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale. Suma maximă pe care autorităţile locale erau dispuse să o cheltuiască pentru acest contract era de 81.660 de lei.

Societatea declarată câştigătoare este una dintre cele mai bune de pe piaţa autohtonă, cu o tradiţie de zece ani în domeniu, fiind fondată în colaborare cu cel mai mare producător de frig din Turcia. Societatea este administrată de Oktay Mahmut, care este şi asociat al firmei, alături de Jenica Sandu. Nici numele administratorului, dar nici cel al asociatului nu par cunoscute, cel puţin în ceea ce priveşte prim-planul de afaceri constănţean, societatea nemaicâştigând vreun alt contract până acum la vreo societate de pe raza judeţului. Potrivit site-ului www.vrajitorul.ro, obiectul de activitate al firmei este „Comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente".

În 2008, firma a depus o contestaţie formulată împotriva rezultatului procedurii de atribuire organizate de Academia de Studii Economice, Bucureşti, pentru contractul de furnizare având ca obiect „Amenajare cantină restaurant", solicitând reluarea procedurii. CNSC a admis contestaţia şi a anulat raportul de atribuire. Ulterior, în 2009, societatea a mai depus o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor prin care obiecta modul în care a fost atribuit un contract privind reabilitarea infrastructurii educaţionale din Bucureşti: Pachetul 19 - 21, procedură organizată de municipiul Bucureşti. Prin această contestaţie se solicita anularea raportului procedurii şi obligativitatea reevaluării candidaturilor, dar şi declararea ofertei pe care firma a depus-o ca admisibilă. CNSC a admis contestaţia, obligând autoritatea contractantă la reevaluarea candidaţilor.

Administratorul Octay Mahmut mai apare ca asociat şi la Fiba Trading Company Impex SRL, în vreme ce Jenica Sandu este asociat în Pani San Company SRL, Gastro Pro SRL, Tekso International SRL, Gastrotek International SRL, Gastro Grup Impex SRL şi în Moara Veche Impex SRL.

Am încercat să luăm legătura cu administratorul firmei, dar la numărul de contact postat pe www.vrajitorul.ro, a răspuns o persoană care ne-a spus că atât administratorul cât şi asociata, care este de fapt soţia acestuia, sunt plecaţi din ţară. În schimb, unul dintre angajaţii firmei care s-a ocupat de acest contract, Cristian Sandu, ne-a declarat că aceasta este prima licitaţie în Constanţa la care a participat firma şi că nu există nicio apropiere de altă natură între această societate şi autorităţile locale. „Am găsit licitaţia pe SEAP şi am participat. Nu ştiu de ce nu au mai participat şi alte firme", a conchis reprezentantul SC Tekso Frig România SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii