Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru vrea referendum pentru demiterea lui Mazăre „Voi solicita prefectului să atace hotărârea de vânzare a Cazinoului"

ro

04 Jul, 2011 02:09 2652 Marime text
chiru_cazino_Cazinoul_Constanta.jpgPreşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, şi-a anunţat participarea la şedinţa Consiliului Local Municipal, unde-i va spune în faţă primarului Mazăre ce crede despre vânzarea Cazinoului

Preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Gigi Chiru, a anunţat, ieri, că, în prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al filialei pe care o reprezintă, va emite o decizie privind strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Constanţei.

Punctul de plecare al acestei acţiuni l-a constituit proiectul de hotărâre privind vânzarea Cazinoului Constanţa, iniţiat de primarul Radu Mazăre. „Am aflat cu stupoare de decizia de a vinde acest simbol al României şi al oraşului Constanţa. (...) Istoria ne învaţă că românii s-au jertfit pentru simbolurile lor, au plâns, au murit, în timp ce primarul Constanţei ne arată cât de uşor putem renunţa la un simbol naţional, concesionându-l într-o primă instanţă în 2007, pentru a căpăta renumele unui obiectiv în paragină, iar, astăzi, propunând vânzarea lui", ne-a declarat şeful PDL Constanţa. Democrat-liberalul a reiterat sugestiile sale privind conferirea altor destinaţii Cazinoului. „Clădirea Cazinoului este monument istoric clasat în Grupa A şi nu înţeleg de ce, din multiplele funcţiuni ce-i puteau fi date - Casă a Căsătoriilor, sală pentru evenimente, baluri, nunţi, cafenea a artiştilor, muzeu al Constanţei - se vinde. Nu pot să cred că domnul primar vine azi să ne spună că nu este în stare să menţină în patrimoniul oraşului acest simbol şi că un buget de peste o sută de milioane de euro anual nu este suficient, nu este în stare să întreţină o astfel de clădire", a adăugat Chiru.

„Mazăre a dus Peninsula în moarte clinică"

Democrat-liberalul a declarat că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l împiedica pe Radu Mazăre să ducă la bun sfârşit vânzarea Cazinoului. „Primarul Constanţei, după ce a transformat Mamaia într-un cartier al Constanţei, a distrus sistematic spaţiile verzi, a dus în moarte clinică Peninsula Constanţei, a distrus Podul IPMC şi strada Traian, vrea să-şi ducă la bun sfârşit planul de vânzare a Cazinoului", a mai spus Gigi Chiru. Şeful PDL Constanţa a adăugat că va participa la şedinţa Consiliului Local Municipal de vineri pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la vânzarea cazinoului. Totodată, Chiru a precizat că va solicita prefectului judeţului, alături de consilierii locali municipali ai PDL Constanţa, să atace hotărârea de Consiliu privind vânzarea Cazinoului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DAN 04 Jul, 2011 23:00 cred ca o mare parte a constantenilor ar vota pt demiterea lui, insa vad fff greu sa se si intample. am face bine sa scapam de acest primar, care a si facut unele lucruri bune, insa de cativa ani, isi bate joc de acest oras MINUNAT !
  • geo 04 Jul, 2011 10:31 mars ma cu politicu vostru, Gheorghe Hagi , primar independent
  • Cine altcineva?! 04 Jul, 2011 08:36 Alex,devii caraghios...
  • c.constantin 04 Jul, 2011 07:31 pentru a cata oara,, edilul pachetelor cu aceleasi nume,,se dovedeste strain de aspiratiile cetatenilor orasului constanta,departe de simbolurile orasului de la mare?...pe drumul promenadelor de odata,in plin centru primaria s-a inconjurat de chiciuri de carciumioare dupa chipul si asemanarea edilului pagubos !
  • Alex 04 Jul, 2011 00:15 Abia asteptam plecarea lui Mazare si instalarea lui Chiru ca primar
  • alex 03 Jul, 2011 23:58 Bravo domnule CHIRU cineva trebuie sa ia atitudine in fata golanului de Mazare , sa-l trimitem in Brazilia si sa scapam Constanta de el.Va suntem alaturi.