Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de imunizare a copiilor saraci din Mangalia

ro

29 Apr, 2009 03:08 1637 Marime text
vaccinare.jpgPerioada 27 - 30 aprilie a fost declarată „Săptămâna Europeană a Vaccinării". În acest sens, Direcţia de Sănătate Publică Mangalia derulează o serie de acţiuni de imunizare a persoanelor cu probleme din oraş. Şeful Direcţiei, dr. Mariana Petre, ne-a declarat că, în urma trecerii în revistă a cazurilor deosebite, a fost întocmit un program de vaccinare care se va desfăşura până mâine.
„Am identificat, în urma verificărilor pe care le-am făcut, peste 30 de copii care vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei, difteriei şi tetanosului. Aceştia provin din cartiere defavorizate ale oraşului, cum ar fi M.I. Dobrogeanu, George Enescu, Matei Basarab etc.", a spus dr. Mariana Petre.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mangalia ne-a mai declarat că, în această perioadă, se înregistrează un număr destul de ridicat de viroze respiratorii şi pneumonii, cauzate şi de diferenţele mari de temperatură. Astfel, în ultima săptămână s-au luat în evidenţă 70 de viroze respiratorii şi 60 de pneumonii, unele dintre persoanele bolnave fiind internate în spital. În schimb, la începtului acestei luni, într-o singură săptămână, numărul total al acestor afecţiuni era de peste 200, cu precizarea că persoanele îmbolnăvite provin atât din Mangalia, cât şi din zonele rurale, Negru Vodă, 23 August, Pecineaga etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii