Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de donare de sange la Mangalia

ro

11 Apr, 2009 02:54 678 Marime text
Centrul Regional de Transfuzie, în colaborare cu Spitalul Municipal Mangalia, va organiza marţi, între orele 8.30 şi 12.30, o nouă campanie de donare de sânge, în cadrul instituţiei locale de sănătate. Donatorilor din afara Mangaliei li se decontează biletul de călătorie.
Pot dona sânge persoanele cu vârste între 18 şi 65 de ani, greutatea peste 50 de kilograme, care nu au suferit de hepatită, TBC, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă. Cu două zile înainte de ziua donării este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării se recomandă un mic dejun uşor, sărac în grăsimi.
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază de 7 tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării - în cazul donatorilor salariaţi, o zi scutire de la frecvenţă în ziua donării - în cazul elevilor, studenţilor sau militarilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii