Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ca să nu te chinui, pentru că eşti Moş, ciocăne la uşă, nu intra pe coş" „Albatroşii" de la Grădiniţa de Aplicaţie au colindat pentru un an mai bun (galerie foto)

ro

16 Dec, 2011 00:00 3105 Marime text
cap_8.jpg „Am vrut să avem o serbare mai tradiţională, să înveţe copiii obiceiurile. Am lucrat pentru acest spectacol cam o lună şi suntem foarte mulţumiţi de felul în care ne-a reuşit"

Grupa „Albatroşii" a Grădiniţei de Aplicaţii din cadrul Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" a susţinut miercuri seara un spectacol de zile mari în sala SNC.

„Eu am emoţii", spunea înainte de spectacol una dintre... actriţe, luându-şi rolul de pe scenă foarte în serios. Tracul însă a trecut, iar spectacolul a început cu o mare bucurie. Cu barba albă ca neaua, gârbovit de greutatea sacului în care căra darurile pentru „Albatroşi", Moş Crăciun a venit să le vadă serbarea. Şi nu mică i-a fost mirarea Moşului când, în loc de copii de grădiniţă, a văzut adevăraţi artişti. „Şi fulgii de zăpadă au început să cadă", i-au cântat copiii Moşului, rugându-l din priviri să nu-i iute la împărţitul cadourilor din sac. Trei îngeraşi au vegheat scena, iar de jur-împrejurul lor au stat magii cu steaua, anul vechi, anul nou, iarna, dar şi o sumedenie de artişti înveşmântaţi în straie populare. S-a vestit ziua luminată, s-a urat de bine, de sănătate şi prosperitate, s-a colindat şi, bineînţeles, nu a putut lipsi Pluguşorul. „Ca să nu te chinui, pentru că eşti Moş, ciocăne la uşă, nu intra pe coş", l-au îndemnat „Albatroşii" pe Moş Crăciun. Şi cum iarna a venit, Anul Vechi s-a grabit să ne părăsească, lăsându-i loc Anului Nou.

 serbare_1.jpg

Înainte de a pleca, Anul Vechi a prezentat-o pe fiica sa, Iarna, doamna gerului stăpână. Aşadar, Anul Nou a venit „pe aripi de porumbei, în sunet de clopoţei". După ce Moşul, care se grăbea pentru a ajunge la toţi copiii lumii, a împărţit cadourile, „Albatroşii" de la Grădiniţa de Aplicaţii din cadrul Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu" au adus aminte publicului lor de obiceiuri străvechi, cum ar fi Capra sau Ursul. „Am vrut să avem o serbare mai tradiţională, să înveţe copiii obiceiurile. Am lucrat pentru acest spectacol cam o lună şi suntem foarte mulţumiţi de felul în care ne-a reuşit. Copiii au lucrat foarte mult, dar la fel şi părinţii lor, cărora le mulţumesc. Reuşita serbării este în mare parte meritul părinţilor, dar şi al copiilor, care sunt foarte buni, este o grupă extraordinară. Am avut un program mai lung decât anul trecut, copiii fiind mai mari, deja în grupa pregătitoare. Avem 34 de copilaşi de care ne vom despărţi la anul, pentru că încep şcoala. Doar vreo şase dintre ei mai rămân la grădiniţă", a declarat educatoarea grupei „Albatroşii", Nicoleta Savu.

Ei sunt micii artişti:

Victor Alexandrescu - Jocul caprei şi ursului

David Băluţă

Ilinca Bărhălescu

Alesia Bechir

Nicolas Brandi - Jocul ursului

Andrei Zamfir Bodnariuc

Adelina Cârcea

Ender Cadâr - Anul Nou 2012

Ana-Maria Căruntu

Iulia Cicortaş

Claudia Cicu - îngeraş şi păstoriţă

Maria Ciobanu

Iris Condrat

Albert Dogaru - Jocul ursului

Ştefan Dominte - Jocul caprei şi Jocul ursului

Stephanie Enache

Firaz Memiş - Jocul ursului

Daria Floca

Iulia Maria Gheorghiţă - îngeraş şi păstoriţă

Vlad Tudoraşcu

Theodor Nicolae - Jocul caprei, Jocul ursului

Matei Pacea - Jocul caprei, Jocul ursului

Rariana Peteu - Jocul ursului

Maria Râpeanu - îngeraş

Andrei Sîrbu - Jocul caprei, Jocul ursului

Eduard Şerban - Jocul ursului

Sara Maria Şişman - Iarna

Octravian Ştefănescu

Teodora Ştefănică - Jocul caprei

Malvina Tode

Tania Ioana Tudor

David Tugearu - Jocul ursului

Maia Veli

Bogachan Yardimci - Anul Vechi 2011, Jocul ursului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii