Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:14 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, părinți! Începe înscrierea la grădinițe! Ce acte se cer

ro

28 May, 2021 10:49 2864 Marime text


Luni, 31 mai 2021, încep înscrierile la grădinițele de stat, pentru anul școlar 2021 - 2022.

Foarte important, pentru înscriere, părinții pot comunica unității de învățământ prin poștă electronică, telefonic sau fax, datele necesare (date privind scolicitantul, copilul și opțiunile exprimate) pentru a fi introduse în aplicația specifică.

Potrivit informațiilor oficiale, cererea de înscriere la grădiniță a copilului trebuie însoțită de următoarele documente:
 
  • Copie a certificatului de naștere al copilului
  • Copie carte de identitate mama
  • Copie carte de identitate tata
  • Adeverință de la locul de muncă pentru ambii părinți
  • Acte doveditoare privind prioritatea, conform criteriilor generale și specifice

Etapa de validare a fișelor și de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura în momentul anunțării de către unitatea de învățământ, pe zile și intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicație, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară. Aceste date vor fi publicate atât pe site-ul unității de învățământ, cât și la avizier.

Ocuparea locurilor libere după finalizarea etapei de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Copilul se consideră înscris în momentul în care se validează cererea de către părinte, prin semnătură.

În momentul în care părintele este chemat să valideze cererea, prezintă documentele în original (pentru cererile depuse pe adresa de e-mail).

Pentru copiii declarați admiși, părintele are obligativitatea să prezinte o adeverință de intrare în colectivitate, eliberată de medicul de familie, la momentul intrării în colectivitate a copilului, conform legislației în vigoare.

Data și ora la care părintele vine să valideze cererea se stabilește de comun acord la telefon, împreună cu un reprezentant al grădiniței.

Cuprinderea copiilor în grădiniță se face în ordinea descrescătoare a vârstei.

Pentru cuprinderea copiilor între 3 și 6 ani, se ține cont de următoarele criterii generale:
  • document care dovedește că este orfan de ambii părinți;
  • document care dovedește că este orfan de un părinte;
  • un frate sau soră înmatriculat în unitate;
  • un document medical eliberat de un specialist/certificat de orientare școlară.
Potrivit legislației în vigoare, părinții au obligația să respecte regulile de distanțare socială, să folosească dezinfectant și să poarte masca de protecție, corespunzător, în curtea unității.

Ti-a placut articolul?

Comentarii