Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, studenţi! Piaţa chiriilor din Constanţa. Ce diferenţe de la un cartier la altul!

ro

28 Aug, 2012 02:46 4367 Marime text
chirii_anunt_chirie.jpgAnul universitar bate la uşă, iar studenţii au pornit deja în căutarea unui loc de cazare. Cei care vor rămâne fără un loc într-un cămin universitar vor fi nevoiţi să închirieze un apartament. O variantă rentabilă pentru studenţii care nu au loc în cămin este cea a închirierii, împreună cu unul sau mai mulţi prieteni, a unui apartament cu două-patru camere sau chiar a unei case la curte.

Site-urile specializate în imobiliare şi mica publicitate din ziarele locale abundă în anunţuri de închiriere. Prezentăm mai jos câteva dintre ofertele de pe piaţa chiriilor din municipiul Constanţa. Cu 140 de euro pe lună poţi închiria o garsonieră de 12 mp, situată la parterul unui bloc din Inel II. Garsoniera este mobilată, dispune de maşină de spălat, frigider şi televizor. Pentru 150 de euro pe lună, te poţi muta într-o garsonieră de 22 mp, situată la etajul I într-un bloc din zona Abator. Pe de altă parte, o garsonieră de 40 de mp, renovată, mobilată şi dotată cu aparatură electrocasnică nouă ajunge la suma de 270 de euro pe lună.

Confortul se plăteşte

chirii_Constanta_panorama.jpgÎn zona Faleză Nord, chiria unei garsoniere de 44 mp, confort I, cu finisaje de lux, ajunge la 300 de euro pe lună. Un apartament cu două camere, nemobilat, din zona Inel 1, are un preţ cerut de 170 de euro pe lună. Cu 20 de euro mai puţin, adică 150 de euro pe lună, costă un apartament cu două camere situat în zona Casei de Cultură. Apartamentul este renovat şi dotat cu frigider, aer condiţionat, televizor şi maşină de spălat. Chiria unui apartament de două camere situat în Tomis III ajunge la 250 de euro, a unui apartament situat în zona Gara Constanţa - 300 euro, au unui apartament situat în zona Dacia - 400 de euro, iar a unui apartament situat în complexul Spectrum - 800 euro pe lună.

Chiriile apartamentelor cu trei camere pornesc de la 400 de euro pe lună şi pot ajunge la 1.200 euro. Astfel, chiria unui apartament de trei camere, situat în Tomis III ajunge la 450 de euro, iar pentru un apartament amplasat în zona Delfinariului, chiriaşul scoate din buzunare 1.200 de euro pe lună. Un apartament cu patru camere, din zona Gară, costă 300 de euro. Pe de altă parte, o casă cu cinci camere din zona Casa de Cultură poate fi închiriată cu 400 de euro pe lună.

În Constanţa, cea mai ieftină variantă de cazare este aceea de a închiria, cu 250 de lei pe lună, o cameră individuală dintr-un imobil cu trei etaje special conceput pentru studenţi, amplasat în zona Delfinariu. Imobilul este complet mobilat şi utilat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii