Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:49 01 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție constănțeni. Sistemul cardului de sănătate nu funcţionează. Ce au de făcut medicii

ro

16 Apr, 2018 12:15 2302 Marime text
 Sistemul cardului naţional de sănătate din nou crează probeme încă de săptămâna trecută. Mai mulți cititori ai cotidianului ZIUA de Constanța ne-au sesizat faptul că Sistemul cardului naţional de sănătate nu a funcționat.  
 
Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța au declarat că nu au fost anunțați de CNAS că ar exista defecțiuni la platforma Sistemului cardului naţional de sănătate.
 
„În aceste condiţii, medicii vor acorda servicii decontate pacienţilor în regim offline, până când problemele vor fi remdiate. Când sistemul cardului naţional de sănătate devine funcţional, medicii sunt nevoiţi să raporteze online toate serviciile oferite offline pe perioada blocării sistemului“, ne-a explicat Aurelia Rădoi, purtătorul de cuvânt la CJAS Constanța.  
 
Cu toate aceste ultimul mesaj postat pe site-ul CNAS este următorul „În  29.03.2018, în intervalul orar 22.00 - 24.00, CNAS va actualiza Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) în scopul adaptării acesteia la noile reglementări care vor intra in vigoare la data de 1 aprilie 2018. În intervalul menționat este posibil ca unele servicii PIAS să necesite un timp mai mare de răspuns, cu mențiunea că validarea serviciilor medicale, a prescrierii si eliberării medicamentelor, cât și a dispozitivelor medicale se va efectua conform reglementărilor legale“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii