Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfecla roșie are efecte benefice în cazul problemelor digestive

ro

19 Nov, 2018 00:00 1772 Marime text
De secole sfecla roșie este apreciată ca stimulent digestiv și hepatic. Afecțiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roșie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneș sau chiar în stările infecțioase precum hepatite sfecla roșie ajuta la îmbunătățirea metabolismului celular și prelungește viața hepatocitelor (celule hepatice), tranmsite Agerpres.ro 
 
Fiind alcătuită în proporție de 80 % din fibre, sfecla roșie are efecte benefice în cazul problemelor digestive. Pentru cei cu stomac mai sensibil se recomandă ca ea să fie consumată fiartă sau coaptă.
 
Rădăcina de sfeclă roșie conține polizaharide și fibre care ajută la combaterea constipației. Se poate consuma sfecla roșie crudă sau fiartă amestecată cu hrean și miere.
 
Un studiu recent, realizat de cercetătorii din cadrul Universității de Sport și Științe Medicale din Exeter, Marea Britanie, a descoperit că sucul de sfeclă roșie are proprietăți extraordinare asigurând, printre altele, o rezistență nebănuită a musculaturii în cazul efortului fizic susținut.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii