Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:45 24 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bolile renale pot fi combătute prin consumul de sfeclă roșie

ro

28 May, 2018 00:47 253 Marime text
Sfecla reglează tensiunea arterială și asigură buna funcționare a musculaturii cordului. Prin consumul de sfeclă putem menține la cote normale nivelul de colesterol din sânge. Frunzele de sfeclă sunt foarte bune în ameliorarea osteoporozei, informează Agerpres.ro (https://www1.agerpres.ro/flux-documentare/2015/01/06/leacuri-din-gradina-sfecla-rosie-11-49-04)
 
Mulțimea de microelemente care se găsesc în sfeclă în cantități apreciabile o transformă într-un mijloc eficient de detoxifiere a organismului și de întărire a imunității. Sfecla roșie contribuie la stabilizarea PH-ului (echilibrul acid-alcalin) din corp, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile înfloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism se strică.
 
Împotriva simptomelor de gripă și răceală este indicat consumul zilnic a două pahare cu suc de sfeclă roșie.
 
Parodontoza, o boală destul de gravă la nivelul danturii poate fi combătută cu ajutorul sfeclei roșii.
 
Bolile renale, precum infecțiile și calculii renali pot fi combătute prin consumul de sfeclă roșie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii