Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost confirmat al doilea deces cauzat de virusul West Nile în România. Vârstă atipică!

ro

19 Aug, 2019 00:00 1394 Marime text
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, numărul de cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile a crescut în ultima săptămână la 8. O nouă victimă a fost înregistrată în ultima săptămână. Este vorba despre o persoană din grupa de vârstă 20 - 29 de ani, din Buzău, care a decedat.
 
Astfel, conform ultimei statistici, virusul a fost confirmat pentru următoarele categorii de vârstă: 20-29 de ani, grupa de vârstă 40-49 de ani - trei cazuri confirmate, grupa 60-69 de ani - două cazuri şi grupa de vârstă peste 80 de ani - două cazuri.
 
În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Galaţi (1 caz), Buzău (1 caz), Călăraşi (2 cazuri), Tulcea (1 caz) şi în municipiul Bucureşti (2 cazuri), iar un caz a avut expunerea în două judeţe (Tulcea şi Galaţi).
 
Specialiştii recomandă să se evite expunerea la ţânţari, purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea de substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, împiedicarea pătrunderii acestora în casă (plase de protecţie la ferestre), utilizarea de substanţe insecticide în locuinţă/în jurul locuinţei, desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, îndepărtarea recipientelor de apă stagnantă şi a gunoiului menajer.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii