Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Exodul bugetarilor, povestit de primarul Iulian Barsan de la Targusor - „Contabila mea din primarie a plecat in Italia sa spele batranii la fund"

ro

28 Oct, 2010 12:05 1992 Marime text

Certurile în Primăria Târguşor sunt la ordinea zilei. De când Guvernul Boc a decis să diminueze salariile bugetarilor, primarul Iulian Bârsan spune că nu mai are linişte cu angajaţii. Slujbaşii au ajuns să-i reproşeze edilului că muncesc exagerat de mult şi că eforturile lor sunt recompensate în bătaie de joc. Pentru un salariu de mizerie, nemulţumiţii au decis să-l înştiinţeze pe primar că nu mai vor să muncească într-un ritm alert. Edilul spune că fără voia lui situaţia din primărie a început să scape de sub control.

Registrul agricol a rămas de izbelişte de aproximativ o lună, şi asta pentru că Marinela Lovin, inspectorul agricol, a plecat în Spania, împreună cu soţul, la cules de păstăi. „Şi-au lăsat copilul şi casa din Târguşor şi au plecat să câştige bani în străinătate pentru că în România nu se mai poate trăi. Un inginer ieşit la pensie s-a oferit să îi ţină locul, dar refuză să îndeplinească anumite sarcini pe motiv că este angajat cu jumătate de normă", spune primarul. Nici în cazul arhivei situaţia nu este mai bună. Elena Iacobici, referent registratură şi arhivă, alături de Nicoleta Bârsan, referent Resurse Umane, au preferat să intre în concediu de creştere a copiiilor. „Fetele s-au pus pe făcut copii. Spun ele că primesc mai mulţi bani dacă stau acasă să crească copii decât să muncească în primărie pentru un salariu de 500 lei", susţine edilul. Nici contabila primăriei nu a mai vrut să muncească pe bani puţini. Aşa că Macrina Ionescu a decis să plece în Italia. „Pe bătrânii noştrii îi lăsăm să moară, dar îi spălăm pe alţii la fund şi prin locuri nepermise pentru 1.000 de euro. Asta face contabila primăriei în Italia. Iar cel care i-a preluat activitatea este depăşit de situaţie", precizează Bârsan. Pe lista celor care vor să părăsească primăria se numără şi casierul. „Mai sunt cinci angajaţi în primărie şi doi aleşi, din care unul vrea să plece în străinătate. E vorba de casiera Lucia Gogea, care are un copil la liceu, este singură, are rate lunare de 600 lei la bancă şi cu 700 lei de la primărie spune că vrea să plece în lumea largă. Eu am 60 de ani, unde naiba să mai plec? Am ajuns să fim goniţi din ţară", a declarat, pentru „Replica" de Constanţa, Iulian Bârsan, primarul localităţii Târguşor. Situaţia este similară şi la Cuza Vodă, unde contabilul a plecat în Anglia şi o salariată de la registrul agricol şi-a găsit de muncă în Italia.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • miykiy00 17 Dec, 2010 07:28 Ba primare, dupa ce ti-ai angajat tot neamul la primarie acum te plangi! pai tu in afara de semnat hartii nu stii sa faci altceva ! decat sa ii injuri pe cei care calca pragul primariei! a am uitat stii foarte bine sa ii iei la misto pe toti! Vino in spania si ai sa vezi ca 2 persoane fac treaba a 7-8 primarii!primarul si secretara! si le ajuinge timpul si nu sunt depasiti! DAR TU ESTI UN EXPIRAT!BAI BARSDANE