Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Mircea Banias, tradat la CCJ?!

ro

29 Jul, 2010 13:53 660 Marime text

Tot mai multi apropiati il parasesc pe senator si spun ca vor sustine alegerile de la Municipiu, din 5 iunie, cand presedinte a fost desemnata Maria Stavrositu
„Se lauda cu munca noastra“, spun cei care pana de curand erau alaturi de liderul de la Judet al PDL Constanta

Istoria ne certifica ipoteza ca una dintre constantele reusitei in plan politic este tradarea. Si toti stim ca istoria se repeta. In vremurile noastre, tradarea politica nu mai are nimic de-a face cu ce se petrecea in secolele trecute, dar si acum, ca si atunci, cei care, astazi, par cei mai infocati sustinatori ai vreunui lider se pot intoarce la 180 de grade, uneori chiar intr-o clipa. In cazul politicii mioritice, mai ales, nu conteaza statornicia ori cuvantul dat, interesul de moment fiind cel dupa care se conduc cei mai multi dintre politicieni.

Toata psihologia tradarii si a tradatorilor poate fi aplicata cu succes in Partidul Democrat Liberal, insa am ales sa particularizam cazul cu Organizatia Constanta, unde nimeni nu mai intelege ce si cum, cine este cu cine si cati isi dau mana, pentru partid, desigur… Un singur lucru este cert: goana dupa functiile inalte i-a adus pe pedelistii constanteni la nivelul penibilului, din care scaparea e aproape imposibila. Multi se intreaba, chiar, daca se vor lamuri vreodata tensiunile din PDL Constanta.

La Constanta se vorbeste deja de prea multa vreme de Mircea Banias, pe de-o parte, sustinut de tot mai putini oameni din organizatie, si de Maria Stavrositu, de cealalta parte, in tabara careia par sa fi trecut tot mai multi lideri importanti si care, la acest moment, are majoritate in cel mai important for de partid, Biroul Permanent Judetean. Greu de spus cum s-a ajuns aici, insa gafele repetate ale liderului interimar si dorinta acestuia de a detine „controlul absolut” – dupa cum afirma voci importante din PDL Constanta – au facut ca, din nevoia de libertate, organizatia sa se imparta in doua. Nu stim cat le-a reusit si nimeni nu mai incearca vreo analiza. Lucrurile sunt clare. Dupa mai multe drumuri la Bucuresti, la conducerea centrala a partidului, contestarea alegerilor din 5 iunie, de la Organizatia Municipala, va fi transata tot la Constanta, in Consiliul de Coordonare Judetean, peste doar doua zile, desi Mircea Banias a tot intarziat luarea unei decizii in acest sens. De cine ii este frica – sau de ce – nimeni nu stie, insa, sambata, 31 iulie, intrebarile lui Banias isi vor primi raspunsurile. Nici macar in al 12-lea ceas nu recunoaste ca strategia sa nu a dat roade, asta ca sa nu spunem ca a fost invins de „un grup de oameni, o majoritate de conjunctura”, asa cum numeste chiar el actuala majoritate din BPJ. Despre tensiunile din interiorul organizatiei, senatorul evita sa vorbeasca, iar cele doua tabere evidente le numeste „diferente de opinie, neintelegeri de moment”.

„Vor fi tradatori“

Alti membri ai partidului, chiar din gruparea Banias, sunt de acord ca la CCJ vor „sustine alegerile de la Municipiu, din 5 iunie”, asta insemnand un singur lucru: tradare pentru Banias. „Pentru ce sa il mai sustinem? Nu a facut decat sa ne intoarca spatele, de cand l-am asezat pe scaunul de interimar de la Judet. Acum vrea puterea absoluta? S-o caute in alta parte… In PDL nu mai e loc pentru el. Ne ameninta mereu ca va spune problemele de la Constanta conducerii centrale, si de fiecare data am fost dati la exemple proaste si nu ceva ce am facut bine in municipiu sau judet. Se lauda cu munca altora la conducerea centrala, ca el nu face nimic!”, spun oameni care pana de curand ii scuturau scamele de pe haina.

In aceste conditii, este tot mai greu de preconizat cum va decurge Consiliul de Coordonare Judetean si ce s-ar putea intampla in momentul in care contestatia lui Banias ar fi respinsa de majoritatea delegatilor prezenti.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii