Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Paul Brânză-„Eu sunt omul potrivit la PDL Constanţa!“

ro

11 Mar, 2011 11:51 1052 Marime text

Directorul Autorităţii Navale Române, Paul Brânză, candidat la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, şi-a prezentat, ieri, echipa cu care doreşte să conducă filiala partidului de la malul mării.

Astfel, alături de Paul Brânză, s-au aflat preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, deputatul Maria Stavrositu, deputatul Zanfir Iorguş, Gheorghiţă Corbu, Dumitru Moinescu, Florian Cristea, Anca Belu, Mioara Sorescu, dar şi alţi democrat-liberali care îl susţin la preşedinţia organizaţiei.

În cadrul discursului, Paul Brânză a susţinut că sloganul său este „Eu sunt omul potrivit la PDL Constanţa", iar ţinta viitoarei organizaţii este câştigarea alegerilor la Constanţa, atât pe plan local, cât şi judeţean.

„În 1998, am devenit membru al partidului. PD domina atunci scena politică. Aveam Consiliul Judeţean, Primăria Constanţa şi 80% din primăriile din judeţ. Azi, când PDL este cel mai mare partid din România, noi, la Constanţa, suntem excluşi de la luarea deciziei la nivel judeţean. În interiorul PDL Constanţa, oamenii competenţi au fost înlăturaţi. Decizia a fost confiscată de un grup restrâns şi fără calităţi de lider. Îmi doresc un partid politic în care decizia să fie transparentă şi luată în forurile interne. Un partid care să fie alternativă la politica de prăduire dusă de PSD. Am căutat să am lângă mine lideri deopotrivă noi şi vechi, trecuţi prin viaţă, dar şi tineri. Pe Iorguş şi Moinescu îi recomand să fie stâlpii PDL. Maria Stavrositu, sursă inepuizabilă de energie, e alături de mine şi asta îmi dă încredere, Gheorghiţă Corbu e un bun cunoscător al economiei", a spus Brânză.

El a criticat în termeni duri actuala conducere a PDL Constanţa şi a adăugat că viitoarea organizaţie doreşte să obţină la alegerile de anul viitor cel puţin 30 de primari PDL în judeţul Constanţa.

„Trebuie să recâştigăm Mangalia, Medgidia, Năvodari. Trebuie să înlăturăm această adunătură de interese din PDL Constanţa care a fost până acum. Avem nevoie de o echipă competentă cu oameni valoroşi", a mai precizat Brânză.

În ceea ce priveşte oamenii care mai sunt alături de el, Paul Brânză a precizat că are alături de el mai mulţi primari PDL din judeţul Constanţa, cum ar fi Florin Mitroi, Mihalache Neamţu, Dumitru Bocai, Vasile Simion, Viorel Bălan, Anton Bur-cea, Vasilica Matei, Mugurel Mitrana şi Tudor Nădrag.

În ceea ce priveşte un eventual tur doi al alegerilor de sâmbătă, Paul Brânză a declarat că nu va exista aşa ceva.

„Nu va fi un tur doi. Voi câştiga din prima, cu 60-65%", a spus Paul Brânză, sigur pe el.

Susţinătorii lui Paul Brânză, încrezători în proiectul lui

„Avem nevoie de linişte în partid pentru a putea construi. Sperăm ca de sâmbătă să fie aşa cum ne dorim", a precizat şi Maria Stavrositu. Ea a mai declarat că nu va profita de funcţia pe care o are pentru a preferenţia pe cineva.

„Doresc să păstrez echilibrul şi nu voi înclina balanţa spre un anumit candidat", a mai spus Maria Stavrositu.

La rândul său, deputatul Zanfir Iorguş a ţinut să menţioneze că „trebuie să ne asumăm greşelile făcute cu disfuncţionalităţile care sunt".

„Politica se face pe voturi şi trebuie să demonstrăm că suntem o echipă bună. De aceea, este nevoie să venim cu o echipă competentă, care să dea o conotaţie de familie în interiorul partidului. Cred în acest proiect, în seriozitatea lui Paul Brân-ză, care va fi loial acestei echipe", a adăugat parlamentarul.

În cadrul întâlnirii de ieri, au mai luat cuvântul şi alţi democrat-liberali care vor merge la alegerile de sâmbătă alături de Paul Brânză. Fără nicio excepţie, toţi au spus că proiectul acestui candidat este cel mai bun şi cel mai viabil pentru PDL Constanţa.

Reamintim că, pe lângă Paul Brânză, şi-au mai depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, actualul preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, Christian Gigi Chiru şi Nicolae Ciucă. Până ieri, cu excepţia lui Paul Brânză, niciunul dintre candidaţi nu şi-a prezentat public proiectul pe care îl va pune în practică în caz că va câştiga alegerile la PDL Constanţa. Totodată, niciunul dintre ceilalţi trei candidaţi nu şi-a prezentat public echipa cu care speră să facă ordine în interiorul filialei de la malul mării.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii