Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Constanta va avea un nou plan de urbanism general

ro

24 Jul, 2010 14:03 998 Marime text

Administraţia publică locală constănţeană lucrează, în prezent, la un nou plan de urbanism general (PUG), actualul plan datând din anul 1999. Informaţia a fost confirmată de viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, care, deşi a menţionat că nu el este în măsură să vorbească despre acest nou PUG, ci arhitectul şef al municipiului, Luiza Elena Popa, a explicat că un nou plan de urbanism general se impune ca urmare a faptului că „au trecut, totuşi, zece ani de când actualul PUG a fost aprobat, iar tendinţele de dezvoltare sunt altele”. Edilul a precizat, de asemenea, că actualul PUG este încă în vigoare.

În ceea ce priveşte o posibilă dată la care noul PUG al Constanţei ar putea intra în dezbaterea Consiliului Local Municipal Constanţa, viceprimarul Făgădău a declarat că, pentru moment, nu are idee despre această etapă.

Va fi cel puţin interesant cum anume administraţia Mazăre va întocmi acest nou PUG, în condiţiile în care deputatul Colegiului 9, social-democrata Antonella Marinescu explica, spre sfârşitul lunii iunie, vizavi de OUG 114/2007 din care a fost eliminat articolul care interzicea schimbarea destinaţiei spaţiilor verzi, că în noul plan de urbanism vor intra, aşa cum este firesc, toate spaţiile verzi şi parcurile Constanţei. În această ordine de idei, ar trebui urmărit numărul acestor obiective, câte figurau în PUG-ul din 1999 şi, respectiv, câte se vor mai regăsi în noul plan, căci este de notorietate că actuala administraţie nu prea are la suflet parcurile, iar aici amintim doar construirea mall-ului din Parcul Tăbăcărie, care la momentul respectiv a scandalizat societatea civilă şi organizaţiile nonguvernamentale.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii