Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Vom invinge!"

ro

10 Oct, 2008 20:00 1630 Marime text
Atasamente: 1223669916.pdf
1223668065.jpg

Oamenii de vaza ai orasului sunt convinsi ca Nationala va invinge in meciul din aceasta seara * Cei mai multi cred ca "briliantul" Mutu va baga mingea in plasele portii reprezentativei cocosului galic * Numai directorul DSP-ului, Marius Enescu, s-a declarat total neinteresat de meci, spunand ca, din partea lui, "poa' sa joace si barbut"

Meciul din aceasta seara, de pe stadionul Farul, dintre nationalele Romaniei si Frantei, suscita atat interesul microbistilor obisnuiti, cat si al personalitatilor constantene. Unii sunt pregatiti intr-ale fotbalului, altii, mai putin, insa toti spera la un rezultat pozitiv pentru echipa noastra. Personalitatile si-au dat cu parerea, au facut pronosticuri, iar in editia viitoare a cotidianului nostru il vom prezenta pe cel care a ghicit scorul. Prefectul judetului, Danut Culetu, spera la o victorie a tricolorilor in meciul din aceasta seara, dintre Romania si Franta, partida contand pentru preliminariile Campionatului Mondial din Africa de Sud. "Sper sa castige echipa noastra, mai ales ca acest meci se joaca la Constanta. Nu conteaza scorul final, totul e sa reusim sa invingem si sa faca o bucurie atat publicului constantean, cat si a suporterilor din tara", a declarat Culetu. Si seful Politiei de Frontiera, Tudorel Ene, este sigur de o victorie a Romaniei, sustinand ca cel care va aduce golul victoriei va fi capitanul nationalei noastre, Cristi Chivu. "Mi-am luat bilet si voi fi pe stadion. Eu cred ca batem cu 1-0, iar la pauza va fi 0-0. Cel care va inscrie va fi Chivu, pentru ca este randul lui Cristi sa dea gol pentru Nationala", a spus Tudorel Ene.

Patrut invinge cu 1-1

Un scenariu mai palpitant pentru nationala noastra este dat de seful DIAS-ului, Emil Moraru, care ii vede pe Mutu si compania condusi la pauza, revenind apoi in a doua parte si castigand meciul cu 2-1. Moraru este de parere ca cei care vor aduce victoria echipei noastre vor fi Mutu si... Banel Nicolita, desi mijlocasul Stelei nu va fi prezent in lotul lui Piturca. Cea mai pesimista parere o are comandantul Gruparii de Jandarmi Mobile Tomis, Constantin Cojoc, care pronosticheaza un rezultat de egalitate. "Eu pariez pe un 1X la acest meci, insa, la final, cred ca se va termina 1-1, iar golul nostru va fi inscris de Goian". Cel mai ciudat pronostic in legatura cu rezultatul final al meciului Romania - Franta a fost dat de seful Sectiei de Chirurgie cardiovasculara, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, Mircea Patrut, care se contrazice in pareri. "Este un meci foarte important pentru noi si cred ca il vom castiga. Rezultatul final cred ca va fi 1-1, dar nu stiu sa va zic cine va inscrie pentru noi", a spus Patrut.

Mutu si Marica, favoriti

Ovidiu Cupsa, directorul CN Administratia Canalelor Navigabile, se declara microbist in masura in care este patriot. Recunoaste ca va sustine Nationala si ca se va uita la meciul din aceasta seara. Liberalul s-a ferit sa ofere un pronostic, insa, pana la urma, si-a dat cu parerea: "Nu sunt Mafalda, dar cred ca va fi 1-0 sau 2-0 pentru noi. Sper sa-i batem, avem toate sansele, mai ales ca jucam acasa". Seful ACN-ului crede ca marcatorii partidei cu Franta, pentru tricolori, vor fi Adrian Mutu si Ciprian Marica. "Sigur unul dintre ei doi va da gol", spune, increzator, Ovidiu Cupsa.

Goian, cu capul din faza fixa

Mare amator de fotbal s-a declarat si consilierul local Nicolae Moga. Chiar daca se afla, ieri, intr-o deplasare prin judet, pesedistul era nerabdator sa vina ora meciului cu reprezentativa cocosului galic. "Va fi un meci extraordinar de greu. Sper ca echipa sa reuseasca sa se reabiliteze cu ocazia acestei partide. Avem o sansa pe care nu trebuie sa o ratam", crede Moga. Scorul va fi, fara doar si poate, in favoarea noastra, din punctul sau de vedere: 1-0 sau 2-1. Posibilii marcatori sunt aceiasi: Mutu si Marica. "Mutu poate iese din conul de umbra in care se afla acum. Mai ales ca joaca pentru Nationala. Poate-si revine. Si cred ca va inscrie si Daniel Niculae", a decretat politicianul. Afland ca fostul rapidist a fost convocat, apoi intors din drum, de la aeroport, de catre selectionerul Victor Piturca, Moga s-a declarat uimit: "Vezi, daca bat judetul toata ziua cu munca? Nu am stiut chestia asta. Atunci, cred ca vom marca dintr-o faza fixa. O sa dea gol Goian, cu capul". Intrebat daca este stelist, Moga s-a declarat microbist si atat. "Sunt stelist, dinamovist, rapidist... tin cu toti".

"Poa' sa joace si barbut"

Seful Directiei de Sanatate Publica Constanta, dr. Marius Dumitru Enescu, nici nu auzise de partida cu Franta, crezand ca astazi se disputa partidele din Liga I. "Nici nu stiu ce echipe sunt in A (n.r. - Divizia A)", a recunoscut medicul. Apoi, cand i s-a explicat ca, de fapt, joaca Nationala la Constanta, a replicat taios: "Din partea mea, poa' sa joace si barbut". Meciul dintre Romania si Franta, contand pentru etapa a patra a preliminariilor Campionatului Mondial, se va disputa astazi, pe stadionul Farul, incepand cu ora 21.40.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor} {autor} Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii