Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scapino, locul de nasit al lui Constantinescu (document)

ro

04 Aug, 2010 00:25 7258 Marime text

Cap_3_Scapino_1.jpgstele_scapino.jpg 

 

Restaurantul Scapino este situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 48-50, la intersecţia cu bulevardul Ferdinand. Spaţiul este destul de mare şi îmi place foarte mult cum l-au amenajat. Este o atmosferă caldă şi primitoare datorită acelui lemn închis la culoare pus pe pereţi şi a ferestrelor mari. Scaunele sunt confortabile şi mesele suficient de mari pentru a putea mânca liniştit. Am fost în multe restaurante unde nu puteai ţine mai mult de două - trei farfurii pe masă. Aici nu se pune problema de aşa ceva. Există şi o terasă acoperită care are multe geamuri.

Scapino_2.JPGEste plăcut să poţi privi marea din orice colţ te-ai aşeza. Preţurile băuturilor sunt la fel ca în alte astfel de restaurante. Te costă şase, şapte lei o cafea, la fel şi un suc. La mâncare se cam schimbă treaba. Ai nevoie de cel puţin 30 de lei pentru a mânca ceva, excepţie fac ciorbele, care costă 10 lei. Probabil te aştepţi să primeşti o mâncare foarte bună atunci când vezi ce preţuri sunt. Să ştii ca nu o să fie aşa. Arată de parcă este făcută în grabă, de amatori, şi nici la gust nu este extraordinară. Cu siguranţă o să-ţi pară rău că ai plătit atât de mult. Nici servirea nu este foarte bună. Ospătarii se mişcă destul de repede, dar nu prea zâmbesc. Se comportă mai mult ca nişte roboţei. Nu pot înţelege de ce se investeşte aşa de mult în amenajatul unui local, cu o poziţie foarte bună, şi nu se pune accent pe mâncare şi servire. Sunt unele dintre cele mai importante lucruri într-un astfel de restaurant. La Scapino a fost organizată şi petrecerea de logodnă a fetei Sandei Ciocoiu, şefa de la Conpress Holding, pe care a cununat-o Nicuşor Constantinescu.

Localul funcţionează pe societatea Scapino SRL, administrată de Costică Samara şi fraţii Enache şi Stere Nancu. Enache se mai ocupă de Snec SRL şi Riggio Company SRL, iar Stere, de Dani-Lau Tour SRL. În luna iunie a anului trecut, Costică a lovit cu maşina doi bărbaţi exact în faţa restaurantului. Scapino primeşte doar două stele pentru felul în care este amenajat şi pentru poziţie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • joe 04 Aug, 2010 00:26 Eu am fost de curand cu un prieten, ne-am luat doar o bere si un suc si am stat vreo 15 minute. Desi era gol, nimeni nu s-a holbat la noi sau sa se supere, iar ospatarii au fost foarte civilizati.