Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Certificat de urbanism pentru Ionuț Barbu, de la Seaview Media SRL. Ce intenționează

ro

03 Jun, 2021 00:00 1846 Marime text

 
  • Seaview Media SRL va elabora un PUZ pentru o investiție pe bulevardul Tomis, în zona Scapino
  • Nu este prima oară când se află în centrul atenției zona menționată
  • În 2020, a mai depus pentru documentele pentru edificarea unui bloc de 10 etaje

Seaview Media SRL a obținut de la Primăria Constanța un document necesar unei investiții imobiliare pe bulevardul Tomis.

Astfel, prin Certificatul de Urbanism nr. 1709 din data de 2 iunie 2021, Seaview Media SRL dorește elaborara unui Plan Urbanistic Zonal în vederea modificării și completării reglementărilor urbanistice aprobate pentru o investiție pe bulevardul Tomis, zona bloc TAV4-Scapino. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.

Amintim că în anul 2020, societatea a mai solicitat și obţinut, pe data de 14 aprilie, de la Primăria Constanţa un act de urbanism necesar ridicării unui imobil pe bulevardul Tomis, bloc Tav4 – Scapino. Astfel, Municipalitatea a emis certificatul de urbanism nr. 1471 –„Construire imobil 2S+P+10e cu funcțiunea de locuințe colective, împrejmuire teren și organizare de șantier, întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate (destinație admisă și regim de înălțime 2S+P+8e+9-10e retrase)“.

De precizat că Ionuţ Barbu este cunoscut în Constanţa prin prisma legăturii apropiate cu Elan Schwartzenberg, alături de care a derulat de-a lungul timpului afaceri, dar şi a fostului primar al municipiului, Radu Mazăre.

Reamintim că societatea Seaview Media SRL a obţinut de la Primăria Constanţa, pe 9 martie 2017, Certificatul de urbanism nr. 540 pentru adresa bulevardul Tomis nr. FN, bloc TAV4, Constanţa, pentru „elaborare Plan Urbanistic Zonal în vederea modificării reglementărilor urbanistice aprobate pentru zona delimitată prin avizul de oportunitate emis în baza prezentului certificat de urbanism“.

Plan Urbanistic Zonal viza zona delimitată de bulevardul Tomis la sud, bulevardul Aurel Vlaicu la vest, aleea Hortensiei la est şi nord. Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, are o suprafaţă de 740 mp şi este identificat cu numărul cadastral 215918, înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa. Acesta este proprietate a SC Seaview Media SRL, conform extrasului de carte funciară nr. 118355/07.11.2016.

Beneficiarul, Seaview Media SRL, dorea la vremea respectivă realizarea unui PUZ în vederea modificării reglementărilor urbanistice existente/aprobate prin adăugarea de noi funcţiuni - de birouri -, aprobate prin HCLM Constanţa nr. 39/2009. Funcţiunile propuse sunt: locuire, comerţ, alimentaţie publică, cazare şi showroom. Astfel, se propun următoarele zone de reglementare: pentru zona ZRL 5A se menţin reglementările din Planul Urbanistic General - POT aprobat 25%, CUT - 2,50, înălţime maximă admisă P+10 etaje; pentru zona ZRL5B, teren în suprafaţă de 740 mp, se propun POT aprobat 100%, CUT - 7,7, înălţime maximă aprobată - P+8+10 etaje.


Despre Seaview Media SRL

Înfiinţată în anul 2000, firma are sediul în municipiul Constanţa, strada Maior Gheorghe Şonţu. Capitalul social subscris de 1022400 lei, integral vărsat, este compus din 102240 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt: Neagoe Geraldina Elena, cu 0.9996% din capitalul social, Stăncescu Carmen-Antoanela, cu 0.9996% din capitalul social, şi Barbu Sorin Ionuţ, cu 98.0008% din capitalul social. Administratorul societăţii care se ocupă de activităţi ale agenţiilor de publicitate este Barbu Sorin Ionuţ. Firma are mai multe puncte de lucru, după cum urmează: Bucureşti, strada Brezoianu, nr. 44; municipiul Constanţa, bulevardul Tomis, Cartier Zona Bloc Tav4 – Scapino; municipiul  Bucureşti Sectorul 1, Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti.

În anul fiscal 2019, firma a avut 13 salariați, la o cifră de afaceri de 4.414.063 lei, cu un profit de 773.077 lei. Pe Sorin Ionuț Barbu îl regăsim și în Elite Center SRL; Follow Me SRL, Power Marine SRL, Seaview Advertising SRL, Takys SRL. Pe Geraldina Elena Neagoe o regăsim și în Polifonic Media SRL, Seaview Advertising SRL. Pe Carmen Antoanela Stăncescu o regăsim și în Kinder Magic Store SRL și Seaview Advertising SRL.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii