Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 20 iulie PDL Constanţa iese în stradă pentru susţinerea preşedintelui Băsescu

ro

14 Jul, 2012 01:52 1842 Marime text
07_miting_pdl_Gigi_Chiru_005.jpgPreşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a anunţat vineri, în contextul unei conferinţe de presă, că democrat-liberalii constănţeni vor organiza, pe 20 iulie, un miting de sancţionare a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Evenimentul va avea loc în faţa sediului Prefecturii Constanţa, începând de la ora 18.00. În ceea ce priveşte numărul participanţilor la miting, Chiru a declarat că se estimează o mie de persoane. Întrebat dacă a fost deja eliberată o autorizaţie pentru organizarea mitingului din 20 iulie, preşedintele PDL a declarat că încă nu, dar că nu crede că vor exista probleme din acest punct de vedere.

De asemenea, pedeliştii de la malul mării vor participa, susţine Chiru, şi la mitingul din Bucureşti, din 26 iulie, organizat în Piaţa Revoluţiei, de la ora 19.00. Şi acolo se aproximează că vor participa tot o mie de susţinători (delegaţi) de la Constanţa.

În cadrul conferinţei, liderul democrat-liberal a declarat că, „deşi pare o misiune imposibilă, PDL Constanţa şi-a propus să câştige acest referendum". Totodată, Chiru a menţionat că, în opinia sa, „USL a adus atingeri valorilor democratice şi statului de drept" şi a determinat un val de reacţii negative faţă de situaţia politică din România din partea cancelariilor şi a guvernelor Uniunii Europene. „USL nu joacă cinstit cu preşedintele României, pe care încearcă să-l înlăture prin subordonarea instituţiilor statului", a completat Gigi Chiru.

„Unde Dumnezeu o să ne ducem?"

Prezent la conferinţa de vineri, deputatul Constantin Chirilă, preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, a declarat: „După 20 de ani de democraţie e absolut îngrijorător că am ajuns să fim monitorizaţi în alegeri şi să vină Uniunea Europeană să ne roage să reinstaurăm ordinea constituţională şi să numim un avocat al poporului agreat de toate partidele". „Ce se întâmplă cu instituţiile statului? Unde Dumnezeu o să ne ducem?", s-a întrebat retoric parlamentarul constănţean.

De remarcat este că deputatul Chirilă a precizat şi că este indicat ca în cadrul referendumului să fie folosit un soft care a mai fost utilizat în contextul a două scrutine, anume un soft care permite depistarea instantanee a votului multiplu. Conform spuselor sale, acest soft este agreat atât de Parlament, cât şi de Autoritatea Electorală Permanentă.

Tot pe tema referendumului, Constantin Chirilă a anunţat că la nivelul Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa a fost alcătuită o echipă care să se ocupe de referendum, echipă din care fac parte, alături de Chirilă, Florin Gheorghe, Adrian Manole, Florian Constantin şi Aurel Păun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii