Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zamfir Iorgus a primit girul pentru functia de primar

ro

14 Apr, 2004 00:00 817 Marime text

Un nou mandat pentru edilul municipiului Mangalia

Liderii social-democrati l-au prezentat, in cea de-a doua zi a Sarbatorilor de Paste, pe edilul orasului drept candidatul PSD la alegerile locale din vara acestui an * In opinia primarului Iorgus, momentul lansarii a reprezentat bilantul realizarilor mandatului 2000-2004

Chiar daca, oficial, campania electorala pentru alegerile locale din vara acestui an nu s-a declansat inca, cele mai multe formatiuni politice cu reprezentativitate judeteana au intrat deja intr-o batalie electorala la sfarsitul careia, prin votul din 6 iunie, cetatenii vor decide configuratia viitoarei administratii publice locale. Este binecunoscut faptul ca judetul Constanta a devenit renumit atat in tara, cat si in strainatate, in mare parte datorita municipiului Mangalia si investitiilor atrase de actualul primar, Zamfir Iorgus. Dupa mai multe saptamani in care conducerea Organizatiei judetene a Partidului Social Democrat si-a lansat o serie de candidati la fotoliile de primari ai localitatilor de la nivelul judetului, in a doua zi a Sfintelor Sarbatori de Pasti a venit randul ca liderii social-democrati sa isi prezinte oferta electorala pe urmatorii patru ani si pentru municipiul Mangalia. Intr-o atmosfera incendiara, liderii constanteni ai partidului de guvernamant l-au prezentat pe actualul edil al municipiului, Zamfir Iorgus, drept candidatul PSD la alegerile locale din vara acestui an pentru fotoliul de primar si pentru perioada 2004-2008. In prezenta delegatiei PSD condusa de presedintele Radu Mazare, dar si a numerosi sustinatori, actualul sef al administratiei locale din Mangalia a declarat ca momentul acestei lansari este "unul deosebit de important si reprezinta bilantul mandatului 2000-2004, precum si momentul in care populatia municipiului poate observa daca promisiunile din campania electorala trecuta au fost sau nu realizate". Totodata, Zamfir Iorgus a multumit cetatenilor din Mangalia pentru sustinerea acordata autoritatilor publice in implementarea mai multor proiecte la nivelul localitatii, dar si pentru faptul ca "intotdeauna au stiut sa vada partea plina a paharului". Potrivit declaratiilor primarului Iorgus, cele mai mari realizari ale mandatului 2000-2004 sunt "starea de spirit din Mangalia, prin dezvoltarea patriotismului local, precum si schimbarea mentalitatii populatiei cu privire la pastrarea curateniei localitatii". De altfel, o preocupare primordiala a administratiei locale, cu impact direct asupra cetatenilor, a fost schimbarea infatisarii orasului, la ora actuala fiind unul dintre cele mai curate orase din tara, cu majoritatea strazilor reabilitate.

Perspective de dezvoltare a municipiului

Pentru mandatul viitor, Zamfir Iorgus nu a enumerat o serie de promisiuni, declarand doar ca vrea sa finalizeze toate proiectele marete ale Mangaliei, astfel incat viata cetatenilor municipiului sa fie din ce in ce mai buna. Printre proiectele propuse se regaseste finalizarea programului de reparatii curente ale strazilor si ale sistemului de canalizare din oras, reabilitarea trotuarelor si a cailor de acces din municipiu, dezvoltarea invatamantului, culturii si sportului, realizarea mai multor blocuri de locuinte pentru tinerii casatoriti si, nu in ultimul rand, valorificarea potentialului turistic. De asemenea, un accent deosebit va fi pus pe continuarea tuturor activitatilor culturale care au loc anual in Mangalia, precum Festivalul "Callatis", Gala Tanarului Actor, Targul Estival de Carte si Festivalul International "Zile si Nopti de Literatura". Pentru finalizarea tuturor obiectivelor, primarul Iorgus va fi ajutat de o noua echipa de consilieri locali. In finalul evenimentului, Zamfir Iorgus a primit girul superiorilor pentru un nou mandat la functia de primar al municipiului. In acest sens, presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat ca il va sustine pe actualul sef al administratiei publice din Mangalia deoarece "este un om constiincios, constructor care merita sa fie primar". Festivitatea de lansare a candidaturii lui Zamfir Iorgus pentru functia de primar al municipiului Mangalia a fost urmata de un spectacol deosebit, sustinut de nume de faima ale scenei artistice romanesti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii