Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vai de mama Festivalului de la Mamaia Consilierii judeţeni, specialişti muzicali

ro

28 Aug, 2010 00:00 1639 Marime text
3_cjc_mamaia_-_cjc_sedinta.jpgConsilierii judeţeni sunt convocaţi la o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) duminică dimineaţă, pentru a-şi exprima, prin vot, preferinţele muzicale.

Ca în fiecare an, consilierii judeţeni sunt cei care decid cine ia marele premiu al Festivalului Mamaia, un autoturism „Skoda“. Aceştia vor alege dintre câştigătorii secţiunilor de Interpretare şi Creaţie. Cu toate acestea, niciunul dintre consilierii judeţeni nu are cunoştinţe muzicale. În consecinţă, după ce criterii se vor ghida aleşii urbei în momentul în care vor decide soarta unui artist? „După ce juriul de specialitate va desemna câştigătorii celor două secţiuni, pentru că nu ar putea exista comparaţii între câştigătorii fiecărei secţiuni, va trebui ca noi, consilierii judeţeni, să alegem câştigătorul marelui premiu, după preferinţele personale. În şedinţă ni se vor prezenta într-o înregistrare video piesele şi atunci vom alege, în funcţie de cine a cântat mai bine“, a susţinut consilierul judeţean PDL Adrian Gheorghiţă. Adrian Bratu, de la PNL, are de gând să vadă prestaţia pe viu a artiştilor. „Din totdeauna, marele premiu este decis de către consilierii judeţeni. Mă voi prezenta şi la Festival, iar în final îmi voi exprima părerea personală. Nu sunt de specialitate, dar votez pe cine-mi place“, a precizat consilierul Bratu. 

PSD votează după ureche

Colegul de la PSD, Petrică Munteanu, se bazează pe propria ureche, care duminică va fi una muzicală. „Dacă vreun consilier nu a fost la Festivalul Mamaia, va avea loc audierea celor două piese. Nu trebuie să fii astronaut ca să-ţi placă o melodie. Avem urechi muzicale, aşa că putem decide. Deja mie mi-au plăcut două melodii, să vedem ce va fi până la sfârşit. Oricum, mi se pare normal să se procedeze în felul acesta“, a declarat Petrică Munteanu. Consilierul PDL Mihai Petre speră să nu se voteze ca la şedinţele normale, după cum dictează preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. „Eu pot să spun că am oarece experienţă în a decide dacă o voce este bună sau o melodie are şanse să devină hit, datorită celor şase ani pe care i-am petrecut în radio. Am fost puşi într-o situaţie jenantă anul trecut, atunci când au fost patru persoane cu premiul I la creaţie, iar noi a trebuit să dăm maşina câştigătorului de la interpretare, pentru că nu aveam cum să împărţim maşina la patru persoane. Dacă se va naşte o simpatie muzicală la vârful PSD, atunci şi ceilalţi consilieri judeţeni vor vota tot la fel“, a afirmat Mihai Petre. Precizăm că premiile din acest an sunt următoarele: la secţiunea Interpretare, locul I - câştigă 1.500 euro, locul II - 1.000 euro, locul III - 500 euro, cu menţiunea că premiul revine integral interpretului. Concurenţii de la Creaţie se luptă pentru adjudecarea aceloraşi sume de bani pentru locurile de pe podium. Însă, aceste sume se împart în proporţie de 60% pentru interpret, 20% compozitor, 10% textier şi 10% orchestrator. 

După decernarea Trofeului Mamaia 2010, premiile de la secţiunea de unde a fost ales câştigătorul trofeului se vor acorda în ordinea descrescătoare a notelor, iar deţinătorul trofeului nu va mai fi inclus în acest clasament. La cealaltă secţiune premiile se vor da începând cu cea mai mare notă obţinută. CJC va mai decerna şi premiul „in memoriam Teo Peter“, artista Margareta Pâslaru va acorda un premiu în valoare de 1.000 de dolari, regizorul Petre Năstase va oferi ca premiu realizarea unui videoclip pentru o piesă care concurează la Creaţie, iar Societatea Română de Radiodifuziune va înmâna două premii, fiecare în valoare de 1.500 lei, pentru câte una dintre piesele de la cele două secţiuni. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii