Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:16 14 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR oferă asistenţă juridică gratuită pentru victimele din Piaţa Victoriei Jurnal de „front“ cu Stelian Ion - „Dragnea & Co, aţi declarat război României Decente!“ (galerie foto)

ro

13 Aug, 2018 00:00 1634 Marime text
Reprezentanţii USR s-au alăturat cetăţenilor care au protestat în mod paşnic împotriva unei coaliţii toxice, convinşi fiind că românii nu pot fi reduşi la tăcere de o gaşcă de penali care a confiscat instituţiile statului. Au primit alături de ceilalţi gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc, tunuri de apă, umilinţă şi înjurături.
 
Deputatul constănţean Stelian Ion a fost în Piaţa Victoriei alături de echipa plecată din Constanţa şi descrie momentele de groază prin care au trecut cei aflaţi în piaţă: „Înţepături în limbă, te arde faţa, te ustură cumplit ochii şi simţi că nu mai poţi respira. Cam acestea sunt senzaţiile când ajunge la tine «adierea» de gaze lacrimogene. Am simţit-o cu toţii, 10.000, 100.000 de români, unii veniţi de la mii de km depărtare, care am îndrăznit să protestăm împotriva infractorilor şi analfabeţilor care au ajuns să conducă ţara.
 
Pentru un grup de bătăuşi, de delincvenţi care au venit în Piaţa Victoriei doar pentru a comite violenţe şi pentru a compromite manifestaţia paşnică, grup de care jandarmii ştiau şi pe care în mod deliberat nu l-au neutralizat, extrăgându-i pe cei agresivi, au fost pedepsiţi toţi cei din Piaţă.
 
Gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă! Toate pentru apărarea unor infractori. Asta a făcut Statul Român ajuns pe mâna mafioţilor.
Pentru un grup de bătăuşi, de delincvenţi care au venit în Piaţa Victoriei doar pentru a comite violenţe şi pentru a compromite manifestaţia paşnică, grup de care jandarmii ştiau şi pe care în mod deliberat nu l-au neutralizat, extrăgându-i pe cei agresivi, au fost pedepsiţi toţi cei din Piaţă.
 
Îmi pare nespus de rău pentru jandarmii care au căzut şi ei victime deciziilor lui Dragnea, Dăncilă, Carmen Dan şi şefilor din jandarmerie, fiind bătuţi de nişte huligani, interlopi infiltraţi printre manifestanţi. Pe de altă parte, jandarmii poartă vina că nu au transmis şefilor că ceea ce fac este odios şi s-au complăcut aseară să fie bodyguarzii infractorilor. Le-am cerut în multe rânduri să transmită acest mesaj, am cerut personal să vorbesc cu şefii lor care s-au ascuns după subalterni şi au refuzat dialogul. Jandarmii au devenit din păcate un aparat de opresiune, de securitate, ca pe vremea dinainte de '89, care nu apară un regim politic, ci apară hoţia“, spune deputatul USR.
 
Stelian Ion dă exemplul unui protestatar care a încasat nevinovat bastoane în cap de la jandarmi, deşi nu a reprezentat absolut niciun pericol pentru nimeni, nu era nici bătăuş, nici infractor, nici analfabet, nici asistat social, ci un tânăr, un foarte bun avocat, unul dintre consilierii care au ajutat la contestarea la CCR a legilor justiţiei, modificărilor codurilor penale, „care ne-a sprijinit cu cartea în mână, în Comisia Iordache, şi care mi-a devenit între timp prieten bun, un om pe care îl respect nu doar pentru ştiinţa de carte, ci şi pentru setul de principii după care îşi conduce viaţa. Probabil că mesajul «Fără penali» de pe tricoul lui Vlad l-a iritat pe jandarmul bătăuş, care a înţeles de la lecţiile de spălat pe creier că infractorii sunt prieteni şi protestatarii sunt duşmani ai poporului. Acest om a primit bastoane în cap de la slugile lui Dragnea. În loc să ajungă la băieţelul lui, a ajuns la spital. Evident că va formula o plângere penală, dar ceea ce i s-a întâmplat este revoltător! Alt coleg, venit din Constanţa pentru a protesta şi el paşnic împotriva infractorilor şi analfabeţilor care conduc tara, a ajuns şi el la spital din pricina unei petarde lacrimogene care a explodat prea aproape şi i-a afectat ochii. Colege ale noastre au suferit atacuri de panică în momentul în care au simţit efectele gazelor lacrimogene, fiica senatorului USR Vlad Alexandrescu şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost luată cu targa pentru a i se acorda primul ajutor. Animalelor, că oameni nu sunteţi, huliganilor infiltraţi printre zeci de mii de oameni decenţi care aţi venit aseară doar ca să vă bateţi cu jandarmii şi să compromiteţi manifestaţia, jandarmilor fără minte care aţi devenit slugile infractorilor şi loviţi şi gazaţi femei, bătrâni, copii nevinovaţi că sa apăraţi nişte secături, nişte lepre, nişte infractori nenorociţi, infractorilor şi derbedeilor Dragnea & Co, aţi declarat război României Decente! Aţi intrat definitiv în subsolul istoriei ca nişte şobolani şi nu veţi mai putea ieşi de acolo niciodată! Pentru ce aţi făcut voi veţi da socoteală în faţa legii mai devreme sau mai târziu! Aruncaţi ţară în haos doar pentru a proteja o gaşcă de infractori!
 
Aflaţi un lucru! Cu tancurile dacă veniţi, tot nu veţi reuşi să ne opriţi să spunem adevărul, să luptăm pentru dreptate şi pentru viitorul copiilor noştri, să eliberăm România de sub tirania infractorilor şi analfabeţilor! Ne vom revedea în piaţă, noi paşnic, voi cu bâtele, că atâta vă duce capul, vom lupta cu voi în Parlament, noi paşnic, dar zgomotos, voi cu forţa brută, cum ne-a ameninţat Nicolicea, nu doar până la capăt, pentru că secături ca voi vor exista mereu, ci vom lupta continuu, totdeauna! Ce aţi făcut ne-a îndârjit şi mai tare, secături de doi bani care trăiţi numai că sa furaţi şi să vă bateţi joc de cei de la care furaţi! Iar pesediştii care nu se delimitează de ce s-a întâmplat în Piaţă sunt complicii infractorilor, bătăuşilor şi merită pe deplin sa fie trataţi ca atare. PSD-ul a devenit oficial o gaşcă de infractori, bătăuşi, analfabeţi şi complici ai lor. Nu există aici jumătăţi de măsură, nuanţe. Cei care au dat ordinele criminale trebuie să răspundă! La fel şi cei care au executat ordine ilegale şi împotriva regulamentelor”, susţine parlamentarul USR, Ion Stelian.
 

Mulţumim, Constanţa, mulţumim, România!

 
După protestele din Piaţa Victoriei, USR Constanţa a postat un mesaj pe pagina proprie de Facebook prin care a mulţumit tuturor celor care au rezistat intervenţiei barbare a jandarmilor şi s-au întors să protesteze paşnic.
„Faptul că românii au ieşit în stradă şi după intervenţia barbară a jandarmilor din Piaţa Victoriei arată că societatea românească este puternică şi capabilă să producă schimbarea. Actuala coaliţie aflată la guvernare este încă ancorată în trecut, iar asta se vede prin modul în care acţionează împotriva cetăţenilor români. Locul lor nu mai este în fruntea ţării. Oamenii educaţi şi de valoare trebuie să-i înlocuiască pe aceşti infractori care ne conduc destinele. Avem nevoie de noi lideri, iar aceştia se găsesc printre noi. Trebuie doar să-i identificam, să-i sprijinim, să le atragem atenţia când greşesc şi, cel mai important, să-i ajutăm să schimbe România. Mulţumim, Constanţa, mulţumim, România!“
 

USR va oferi asistenţă juridică gratuită pentru toţi cei care au fost agresaţi în Piaţa Victoriei

 
Oameni care au ridicat mâinile în faţa jandarmilor au primit bastoane în cap. Oameni care doar scandau au primit gloanţe în picioare. Oameni care strângeau semnături au fost gazaţi. „În nicio ţară civilizată din lumea asta nu se procedează aşa. Scuzele invocate de reprezentanţii Jandarmeriei sunt ruşinoase şi neconvingătoare. Abuzurile nu trebuie să rămână nepedepsite! USR va oferi asistenţă juridică gratuită pentru toţi cei care au fost agresaţi aseară şi vor să depună plângeri penale! Puteţi să ne scrieţi la juridic@usr.ro“, se arată într-un comunicat trimis de USR.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un pensionar 13 Aug, 2018 08:59 O generatie cu tineri frumosi.Sunt mandru de voi.Romania are viitor.Va multumesc !