Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR cere Guvernului să deblocheze "de urgenţă" posturile din spitale

ro

07 Jan, 2024 11:22 709 Marime text
USR cere Guvernului să deblocheze "de urgenţă" posturile din spitale, menţionând că există un deficit estimat la peste 20.000 de asistenţi şi personal medical auxiliar şi la aproximativ 8.000 de medici, la nivelul întregii ţări.

„Situaţia dramatică de la Spitalul de Copii 'Dr. Victor Gomoiu' din Capitală, unde Camera de gardă riscă să fie închisă din lipsă de personal, este rezultatul deciziilor proaste ale Guvernului PSD-PNL şi, din păcate, e doar un caz punctual dintr-o listă mai lungă de probleme similare. USR cere premierului Marcel Ciolacu şi partidelor din coaliţia de guvernare să nu îşi mai bată joc de pacienţii şi de cadrele medicale din România şi să deblocheze de urgenţă posturile din spitale, astfel încât copiii, părinţii, gravidele şi vârstnicii să beneficieze de serviciile medicale de care au atâta nevoie", se arată într-un comunicat transmis de Uniunea Salvaţi România.

Conform USR, în ciuda deficitului de personal din sistemul de sănătate, PSD şi PNL "au ales să angajeze la stat 1.000 de oameni" în fiecare lună a anului trecut, aceştia fiind "pile politice", "nu angajaţi de care este nevoie".

Ultimul normativ de personal în sistemul sanitar are peste zece ani vechime şi "nu mai corespunde nevoilor unui act medical firesc", a explicat USR. În ultimii ani, angajările au fost limitate de sintagma "în limita bugetului", buget "niciodată suficient" la nivel de unitate medicală, se explică în comunicatul citat.

Citește și:
Controale în farmaciile din România! Se verifică legalitatea eliberării medicamentelor care conțin oxicodonă și fentanyl
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii