Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:04 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul USR, Stelian Ion propune ca selecția șefilor de spitale județene și DSP-uri să se facă pe baza principiului guvernanței corporatiste

ro

29 Apr, 2020 00:00 3349 Marime text
Ideea că România trebuie doar să supraviețuiască acestei pandemii este un simptom al lipsei de viziune a liderilor politici - este de părere deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.

Acesta propune ca selecția șefilor de spitale și DSP-uri pe baza principiului guvernanței corporatiste, cu organizarea unui concurs național pentru boardurile de conducere din spitale: directori generali, medicali, economici, de aprovizionare.
Potrivit lui Stelian Ion, candidații trebuie să aibă studii de management în domeniul sănătății în țară sau afară, experiență în management de cel puțin 5 ani. Totodată, parlamentarul consideră că se impune și audit periodic al spitalelor și DSP-urilor realizat de o firmă internațională de audit cu experiență relevantă în domeniul sănătății.

“Prioritatea pentru România este depolitizarea și profesionalizarea urgentă a sistemul de sănătate. Spitalele au ajuns focare de infecție din cauza managementului politizat și incompetent și angajărilor pe pile sau pe șpagă inclusiv pentru posturi de brancardieri sau infirmieri. Nu mai merge așa, și trebuie să începem acum, pentru că orice amânare va costa vieți.
Direcțiile de Sănătate Publică, care ar fi trebuit să facă anchetele epidemiologice, au eșuat complet. 60% dintre directorii DSP ocupă funcția publică fără concurs, în vreme ce 45% dintre ei n-au calificare medicală, potrivit jurnaliștilor delazero.ro. Pandemia nu se va termina pe 15 mai. Cel mai probabil vom trăi cu virusul încă doi ani de acum înainte și nu putem permite ca politizarea sistemului de sănătate să ne omoare cu zile, mai mult decât a făcut-o până acum. Acest guvern sau următorul este dator să reintroducă principiile guvernanței corporatiste pentru toate întreprinderile publice și să le extindă, cel puțin, în domeniul sănătății”, mai susține parlamentarul.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii