Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:44 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 UDTTMR și-a pus reprezentanții pe listele liberalilor

ro

27 Jul, 2020 00:00 4283 Marime text
  • Liberalii constănțeni și-au validat listele de candidați pentru Consiliul Local Municipal, respectiv Consiliul Județean Constanța pentru alegerile locale din 27 septembrie
  • La o primă aruncătură de ochi, se remarcă parteneriatul încheiat între PNL și UDTTMR, atât pentru Consiliul Local de la Constanța cât și pentru județ
  • Candidații PNL Constanța pentru funcțiile de primar sau președinte de Consiliu Județean nici măcar nu apar pe listele de consilieri, strategie criticată de electoratul de dreapta și la localele din 2016
  • Pe liste apar atât figuri noi dar consilieri aflați în mandat
  • O parte din actualii aleși s-au retras singuri, alții au fost invitați să facă un pas în spate

Liberalii constănțeni și-au validat listele de candidați pentru Consiliul Local Municipal, respectiv Consiliul Județean Constanța pentru alegerile locale din 27 septembrie.
La o primă aruncătură de ochi, se remarcă parteneriatul încheiat între PNL și UDTTMR, atât pentru Consiliul Local de la Constanța cât și pentru județ.
Apoi, foarte multe nume noi, aleși locali dispăruți iar unii dintre actualii decidenți nu se mai regăsesc pe locuri eligibile.
De remarcat că listele pentru CLM și CJC nu sunt deschise de candidații PNL Constanța pentru funcțiile de primar sau președinte de Consiliu Județean. De fapt, Vergil Chițac și Mihai Lupu nici măcar nu apar pe listele de consilieri, strategie criticată de electoratul de dreapta și la localele din 2016.
Lista pentru Consiliul Local Municipal este deschisă de omul de afaceri Ionuț Rusu, secondat de 4 dintre actualii aleși locali liberali de la municipiu – Adriana Câmpeanu, Adriana Arghirescu, Mihaela Andrei și Costin Avătavului. Aceștia sunt de altfel sigurii consilieri aflați în mandat care mai pot spera la locuri eligibile în viitorul legislativ local.
Pe locurile 6.7.8.9, 10 – urmează liberali care nu au mai avut calitatea de consilier – Cristian Omocea, Alexandru Nazăru, Stere Hira și Teodor Popa – aduși de Vergil Chițac, iar pe locul 10 – Daniel Tatu.
Abia pe poziția 11, semi-eligibilă, vom vedea, este așezat reprezentantul UDTTMR - Ateș Casimceali.
Pe locurile 12, 13.14, 15 – regăsim actuali aleși locali sau județeni liberali, dar care nu se mai regăsesc pe poziții eligibile – Marius Tulică, Ioan Solomon, Lavinia Boldea sau Florin Gavrilă.
Dintre figurile reprezentative liberale ale actualului CLM au dispărut Raluca Trandafir și Cristina Văsii, în timp ce, Bogdan Barață, intrat recent în Consiliu, va candida totuși la aceste alegeri la județ, dar pe un loc neeligibil.

 

Lista de la CJC, deschisă de primarii liberali

Lista liberalilor pentru Consiliul Județean este deschisă e 9 primari – Ancuța Belu de la Kogălniceanu, Cristi Radu de la Mangalia, Valentin Vrabie de la Medgidia, Liviu Negoiță de la Cernavodă, Florin Mitroi de la Valu lui Traian, George Scupra de la Ovidiu, Mugur Mitrana de la 23 August și Vasile Delicoti de la Poarta Albă și de Viorel Ionescu, revenit în PNL, primar în funcție și candidat la Hârșova.
Având în vedere că acești nu vor avea mari probleme să-și reconfirme mandatele, putem considera practic că lista de la CJ este deschisă de Marian Crușoveanu, urmat de Stelian Gima, Marian Iordache, Dana Constantinscu(n.r. un nume nou), Bogdan Bola, Gianina Topolov, Stere Guteanu și Liviu Popa, Florin Zahariuc și Enache Bucovală, Dorin Opreanu și Cătălin Costel Ilie, Florin Pârvulescu, George Drăgan și Mihaela Scrieciu. Și de aici, nimic nu mai este sigur în materie de eligibilitate. Candidatul UDTTMR ocupă abia poziția 16, care poate să devină eligibilă la limită. Lista are până la 45 de candidați, așa cum cere legea care vor rămâne însă supleanți. Retrospectiv de pe lista de CJC au dispărut Gheorghe Lămureanu, Baiazid Memiș, Matei Radu Bogdan sau dr. Marius Enescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii