Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudorel Calapod doreste deblocarea activitatii consiliului local

ro

28 Jan, 2008 00:00 1722 Marime text
1201467333.jpg

Primarul orasului Navodari a prezentat, ieri, principalele proiecte de hotarare care vor fi supuse aprobarii alesilor locali in sedinta de joi a Consiliului Local (CL).

Intrucat comunitatea nu se poate dezvolta fara investitii, primarul Tudorel Calapod a prezentat, ieri, la Centrul Cultural, o serie de proiecte. Edilul a condamnat lipsa de interes a consilierilor in rezolvarea problemelor cetatenilor. Principalul subiect abordat de seful administratiei locale a vizat bugetul local pe anul in curs. Calapod a precizat ca bugetul pe 2008 este mai mic cu 100 de miliarde de lei comparativ cu cel precedent. El a explicat ca reducerea intervine deoarece Guvernul facut unele modificari. Sumele vor fi distribuite prin intermediul Consiliului Judetean si nu pot fi transferate catre alte obiective. Primarul doreste deblocarea activitatii in oras si reluarea investitiilor pentru a asigura dezvoltarea infrastructurii si bunastarea cetatenilor. Calapod a declarat ca proiectele deja demarate vor fi continuate. In acest sens, el isi propune incheierea lucrarilor de asfaltare, canalizare, salubritate si iluminat public. De asemenea, Centrul Cultural va fi restaurat, iar lucrarile la Piata Centrala finalizate. Dintre proiectele noi, seful administratiei locale a mentionat constructia unei noi scoli, a unei policlinici, a unei sali de sport, precum si achizitionarea unor autobuze pentru transportul calatorilor pe ruta Navodari-Constanta. Calapod a declarat ca, in perioada urmatoare, trebuie realizat cadastrul general, alimentarea cu apa potabila a zonei de nord si est a orasului si inceperea proiectului pentru locuintele ANL.

Asfaltarea orasului blocata de PNL

Primarul a prezentat starea actuala a lucrarilor de reabilitare a strazilor in oras si cine este principalul vinovat de intreruperea lor. Edilul a subliniat ca niciodata nu a prezentat navodarenilor motivul pentru care, acum, strazile nu sunt asfaltate. In mai anul trecut, a precizat Calapod, proiectul de asfaltare a fost aprobat in cadrul CL urmand sa fie organizata licitatia pentru alegerea constructorului. Depasind termenul prevazut de lege si fara o baza legala, firma JT OIL Navodari a depus o contestatie impotriva proiectului de asfaltare. In august licitatia a fost oprita, iar orasul a ramas neasfaltat. Contestatia depusa de JT OIL a oprit, pentru o perioada, asfaltarea. "Intr-un mod diabolic JT OIL a formulat contestatia pentru a intoarce oamenii impotriva primarului. Bineinteles, cei care au avut de pierdut au fost locuitorii orasului si nu proprietarii firmei in cauza", a adaugat edilul. Calapod a mentionat ca, pana in 2005, orasul Navodari era renumit pentru frigul din apartamente si programul la apa calda, dar toate acestea nu au fost resimtite decat de locuitori pentru ca, multi dintre consilieri, dar si dintre candidatii la primarie nu locuiesc in Navodari si nu cunosc cu adevarat problemele orasului.

Navodariul fruntas la plata impozitelor

"Orasul Navodari este pe primul loc in tara la colectarea taxelor si impozitelor. 86% dintre localnici si-au platit darile la stat", a afirmat Calapod. Cu toate acestea, navodarenii nu au beneficiat, in nici un fel, de fonduri din partea Guvernului. Mai mult decat atat Prefectura Constanta, dar si alianta consilierilor PSD-PNL, de la nivel local, a dus la blocarea principalelor proiecte si investitii. In sedinta publica de joi a CL, primarul, Tudorel Calapod, a solicitat ca toti consilierii, care din diferite motive nu vor vota proiectele propuse, sa se treaca nominal in procesul verbal astfel incat populatia sa faca diferenta la viitoarele alegeri.

Scris de: {autor}Violeta BODOLICA {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii