Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tradiţie şi credinţă la Valu lui Traian

ro

10 Nov, 2008 22:46 2275 Marime text

pdl_daniel_floriea_florin_mitroi.jpgPentru liniştea sufletului, politicieni, autorităţi locale şi simplii cetăţeni merg la biserică.

Pentru locuitorii comunei Valu lui Traian, ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril este un prilej de a sărbători şi a petrece împreună, alături de reprezentanţii administraţiei publice locale.

Biserica Sf. Mihail şi Gavril din Valea Seacă a fost, sâmbătă, neîncăpătoare pentru creştinii veniţi în număr mare pentru a participa la hramul lăcaşului lor de cult. În ţinute de sărbătoare şi cu sufletul curat, zeci de localnici s-au îndreptat, de la primele ore ale dimineţii, spre biserică, unde urma să înceapă slujba. Firesc şi fără a atrage atenţia în mod deosebit, printre enoriaşii din Valu lui Traian i-am zărit pe primarul comunei, Florin Mitroi, şi soţia acestuia. Nimeni nu se mira, nu comenta că primarul vine la biserică în zi de sărbătoare. Era ceva firesc şi foarte cunoscut de către localnici. Ei ştiau că, după slujbă, autorităţile locale au pregătit o masă festivă pentru a petrece împreună ziua Sfinţilor Mihail şi Gavril. „Primăria şi Consiliul Local s-au implicat în organizarea hramului acestei biserici. Dar nu este pentru prima oară când facem asta. O facem de cinci ani, a devenit deja o tradiţie“, ne-a spus Florin Mitroi. Încântat că poate oferi semenilor săi momente plăcute, de neuitat, el ne-a mărturisit, încântat, că an de an numărul participanţilor la hramul acestei biserici creşte. „Peste două săptămâni, vom avea o altă acţiune, pentru circa 800 de enoriaşi. Vom merge la o mănăstire în zona Dumbrăveni, pentru  aprinde lumânări şi a ne simţi bine. Este în tradiţia comunei să fim împreună, pentru că suntem uniţi“, a menţionat şeful administraţiei publice locale din Valu lui Traian, Florin Mitroi.

Pentru liniştea sufletului

La hramul bisericii Sf. Mihail şi Gavril din Valea Seacă, autorităţile au invitat oficialităţi locale şi judeţene, dar şi candidaţi ai PD-L la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Aşa cum ne-a explicat primarul, gestul său este pe deplin motivat, având în vedere că el este membru al acestei formaţiuni. Mai mult, edilul a menţionat că cei de la PSD nu au făcut decât să-i taie toate proiectele pe care le-a avut pentru Valu şi nu au vrut să-i dea nici măcar un aviz pentru înfiinţarea Serviciului Evidenţa Populaţiei.

Aşa se face că printre musafirii oamenilor din Valea Seacă am l-am zărit pe candidatul PD-L la mandatul de senator din Colegiul Uninominal nr. 3, avocatul Daniel Florea şi soţia sa, Andreea. Chiar dacă este recent implicat politic, Florea preferă să fie aproape de oameni atât în momente de sărbătoare, cât şi la necaz, fără a le pretinde votul ce i-ar putea asigura un loc în viitorul Parlament. „Consider că lucrurile trebuie făcute nu doar de suprafaţă, iar percepţia despre politicieni trebuie schimbată. Am venit la hramul acestei biserici deoarece am prieteni deosebiţi aici şi am vrut să le fiu aproape într-un moment important pentru întreaga comunitate. Am venit pentru liniştea sufletului şi împăcarea cu noi înşine Prezenţa mea aici, acum, nu are nicio conotaţie politică“, a ţinut să sublinieze candidatul PD-L la mandatul de senator din Colegiul 3. De altfel, el a recunoscut că nu merge săptămânal la biserică, dar crede cu adevărat în divinitate. „Sunt ortodox, am o familie care crede cu adevărat în Dumnezeu şi, de fiecare dată când vrem să ne liniştim, mergem la biserică“, a adăugat democrat-liberalul Daniel Florea.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii