Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse judiciare Directorul OCPI are mandat de aducere la audieri

ro

07 Dec, 2011 01:00 3706 Marime text
directori_cercetati_George_Mandila_002.jpgStere Sponte nu a putut fi audiat săptămâna trecută, el fiind plecat din ţară

Primarul comunei Mircea Vodă, Dumitru Dedu, cercetat în stare de libertate pentru infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene îi trage după el şi pe doi dintre liderii PDL Constanţa. Este vorba despre o speţă în care anchetatorii îl cercetează atât pe Dedu, cât şi pe directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), dar şi pe fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), George Măndilă, de semnarea unor documente despre care anchetatorii susţin că sunt falsuri.

directori_cercetati_Stere_Sponte.jpgSăptămâna trecută, Măndilă s-a prezentat la Parchet şi a fost audiat în acest dosar, în timp ce pe numele lui Stere Sponte, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa nu s-a putut pune în aplicare mandatul de aducere la audieri deoarece ar fi fost plecat din ţară. Surse judiciare ne-au declarat că Sponte ar fi comunicat că se află pe continentul asiatic şi va trebui să facă dovada în momentul în care se va prezenta în faţa procurorului de caz.

Sursele judiciare susţin că cei doi, Sponte şi Măndilă, sunt învinuiţi de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa de complicitate la abuz în serviciu.

Contactat telefonic, George Măndilă spune că s-a prezentat săptămâna trecută la Parchet, că a stat de vorbă cu procurorul de caz şi că este surprins de calitatea de complice atribuită în dosar, dat fiind faptul că ar fi aflat de falsurile din documente cu prilejul audierii. „Treaba mea a fost să fac nişte măsurători ale unor terenuri pe când lucram la ADS. N-am ştiut că acele documente sunt false", a precizat Măndilă. De cealaltă parte, sursele judiciare au afirmat că cei inculpaţi ar fi semnat în cunoştinţă de cauză documentele care relevau faptul că terenul ar fi fost degrevat de sarcini, în condiţiile în care pe acesta se aflau investiţii. Totul a fost descoperit ca urmare a unei verificări făcute de ADS Bucureşti.

Până la închiderea ediţiei, directorul OCPI, Stere Sponte, nu a putut fi contactat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii